Vești despre viitor și despre… trecut

Începutul de an aduce o serie de vești despre viitor și despre… trecut. Da, nu este nicio greșeală. Prin ceea ce s-a întâmplat în trecut, acum mă aflu în situația de culege niște roade.

2019 va fi cel de-al treilea an în care editura Tritonic premiază cele mai bine vândute volume din anul precedent, pe fiecare colecție în parte. Cu rezerva că pot apărea modificări după ce se vor lua în calcul și vânzările lunii decembrie, lucrurile stau cam așa:

În colecția Cașmir, ce reunește romane de dragoste, pe lista nominalizărilor se află romanul Parfumul Cracoviei, precum și antologia Schițe de iubire, „moșită” împreună cu draga mea colegă în ale scrisului, Teodora Matei. Mai multe detalii despre nominalizările la această categorie găsiți aici.

Colecția Mystery & thriller are pe listă trei antologii. În fiecare dintre ele am și eu o povestire. În Domino 2: Misterele Râșnovului, la a cărei realizare am avut și eu o contribuție, se găsește textul Printre legende. În Gastro Noir (coordonator Bogdan Hrib), povestirea Răsfăț la micul dejun, alături de o rețetă creație proprie pe care vă îndemn s-o testați. Ambele povestiri fac parte din seria Vagabond. În fine, în Noir de București (coordonator același Bogdan Hrib) se găsește un text ce vă plimbă prin capitală în perioada interbelică, anume Colții ascunși ai orașului.

Și realizările mele din domeniul SF au fost apreciate de voi, dragii mei cititori, care mi-ați cumpărat cărțile și ați făcut posibil ca, iată, ele să se numere printre bestsellerurile colecției SciFi a editurii Tritonic. Vraciul de pe norul interior, romanul din universul Frontierei care a marcat revenirea mea la ale scrisului, se vinde în continuare foarte bine, deși a ajuns deja la ediția a doua. Chiar dacă a fost lansat abia în toamnă, cel mai nou roman scris împreună cu Teodora Matei – Un străin în Regatul Assert – este de asemenea în top. La fel ca volumul 3.4, în care povestirea mea, Manuscrisul, se alătură celor scrise de Teodora Matei și Daniel Timariu pentru a oferi un fel de „roman mozaic”.

Nici colecția Fantasy n-a scăpat de cărțile mele. „Cartea cu două capete”, Când penele roșii vor plânge. Ciudatul caz al umbrelor, ce conține o nuvelă din universul Frontierei și una din Lumea Tenebrelor a lui Daniel Timariu, se află printre nominalizări. Oportunist cum sunt, cufund un deget și în succesul altora, bucurându-mă de nominalizările volumelor Dincolo de ziduri de Teodora Șerbănescu și Cântec pentru nemurire de Teodora Anghel, la realizarea cărora am avut și eu o contribuție mică.

Mai multe despre cele trei categorii găsiți aici.

Cam atât despre trecut. Spuneam ceva și despre viitor. Ei bine, unul dintre proiectele în care sunt implicat anul acesta îl reprezintă un roman la patru mâini scris împreună cu un autor… francez (câteva detalii în articolul acesta). După ce anul trecut am bătut timid la porțile Balcanilor, anul acesta îmi voi încerca puterile în țara lui Jules Verne. Pentru ambele reușite le mulțumesc din suflet lui Bogdan Hrib și Luciei Verona, fără al căror sprijin niciunul dintre aceste vise frumoase n-ar fi fost posibil.

La fel cum, pentru vânzările din 2018 vă mulțumesc preaplecat vouă, minunații mei cititori! 🙂

6 comentarii

  1. Mult succes și în noul an!

  2. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *