3.6

2 martie 2019

Editura Tritonic

168 pag.

ISBN 978-606-749-405-1

 

Introducere

Editorul Bogdan Hrib menționase în câteva rânduri că se gândea să pună punct proiectului 3.x. După câțiva ani în care testase diferite modele de promovare a autorilor, cu priză potențială la public, lucrurile începuseră să intre pe un anumit făgaș care-i dădeau indicii despre direcția optimă de urmat. Ca atare, unele proiecte urmau să fie abandonate, ori să se comaseze cu altele.

Era și cazul seriei 3.x, ce-și propusese să prezinte publicului amator de SF câte trei autori per volum, astfel încât acesta să se familiarizeze cu stilul acestora și să fie tentat să încerce și alte opere ale lor. Cum Teodora Matei și cu mine nu aveam în plan o nouă carte pentru anul 2019, i-am propus să încheiem seria cu o „joacă”. Volumul 3.6 urma să aibă trei autori pe copertă, dar era vorba doar de două persoane. Cu alte cuvinte, o povestire să fie scrisă de Teo, una de mine, iar una împreună.

Lui Bogdan i-a plăcut ideea. Cum Teo și cu mine aveam fiecare câte o povestire scrisă pentru un alt proiect, ce nu se mai concretizase, am decis să le includem în acest volum alături de primul nostru text scris împreună, apărut într-o revistă online, de care nu mai știa nimeni la acel moment. În ceea ce mă privește, povestirea scrisă independent se desfășoară în lumea Cărții haosului, pregătind terenul pentru un personaj ce urma să apară în volumul al doilea.

Cartea a fost lansată la Gala Tritonic Bestseller 2018, desfășurată la Librăria Mihai Eminescu din București.

Cuprins

  • Colivia cu vrăbii (Teodora Matei)
  • Afacerile sunt afaceri (Lucian-Dragoș Bogdan)
  • Lună albă, lună stacojie (Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan)

Primire

Comentariile sunt închise.