3.4

24 martie 2018

Editura Tritonic

118 pag.

ISBN 978-606-749-318-4

 

Introducere

Ideea de a face un volum SF pe modelul 3.x existent deja la Tritonic i-a aparținut lui Daniel Timariu, care ne-a zis-o mie și Teodorei Matei undeva pe la finalul anului 2016, începutul lui 2017. Din el a derivat ideea de a încerca și cu un volum polițist și, în cele din urmă, al doilea proiect a găsit un teren mai propice, concretizându-se în vara anului 2017 în volumul Domino.

Dar ideea colaborării pe tărâmul SF n-a dispărut. Toți trei aveam scrise niște povestiri pentru o antologie care nu s-a mai realizat în cele din urmă. Proiectul cu pricina demarase undeva prin 2015-2016 și avea ca temă distopia post-apocaliptică. Ne-am decis destul de repede că, dacă tot aveam textele cu pricina, volumul colectiv putea porni de la ele. Am discutat cu editorul Bogdan Hrib, care a considerat că ideea era bună pentru a se transforma în 3.4.

Dezbătând problema cu Daniel și Teodora, ne-am dat seama că povestirile noastre permiteau ceva mai mult decât o simplă includere într-un volum tematic. Oricum trebuia să le revizuim, așa încât puteam face niște mici modificări ale intrigii care să permită legarea lor una de alta, păstrând astfel rețeta din Domino.

Volumul a fost lansat la Târgul de carte SF&F Final Frontier 2018.

Cuprins

  • Vizita (Daniel Timariu)
  • Manuscrisul (Lucian-Dragoș Bogdan)
  • Sub luna de cleștar (Teodora Matei)

Primire

„Toate cele 3 povestiri sunt la un nivel ridicat, cu personaje frumos conturate, acțiune și logică coerente.” (Goodreads)

Comentariile sunt închise.