Întâmplări din oceanele timpului

2016

platforma Streamland (ebook), format EPUB şi MOBI

616 pag.

ISBN 978-973-0-21192-4

 

Introducere

În toamna anului 2015, editura Univers anunţa lansarea unui concurs cu mai multe secţiuni, printre care şi volume de povestiri. Atras de idee, am selectat unele dintre textele publicate de mine în perioada 2013-2015 şi le-am adunat într-un volum. Ştiind că nu era vorba despre o editură axată pe publicarea de carte SF, am ales texte care, în marea lor majoritate, erau mai „soft” şi puneau un accent mai mare pe stil şi literaritate. Două texte mai SF, scurte, le-am selectat pe motiv că fuseseră premiate în anii precedenţi la două concursuri literare. Volumul este destul de diversificat atât ca lungime a textelor, cât şi ca teme abordate, incluzând călătorie în timp, cyberpunk, distopie postapocaliptică, hard SF, space opera (o povestire din universul Frontierei), povestire-avertisment şi realism magic. Titlul l-am ales pornind de la Tales of Topographic Oceans a formaţiei Yes. Nu este printre albumele mele preferate ale acelei formaţii, dar titlul său are o sonoritate aparte, care-mi place.

Când s-au anunţat rezultatele concursului, nu m-am numărat printre câştigători. Am fost surprins însă să găsesc în e-mailul meu un mesaj în care eram anunţat că volumul atrăsese atenţia şi eram întrebat dacă nu doream să-l public pe Streamland, platforma electronică cu care dorea să se extindă editura Univers. S-ar putea ca mesajul, cu pricina să-l fi primit toţi ceilalţi participanţi la concurs. Nu ştiu. Cert este că am dat curs invitaţiei, curios să văd în ce măsură cartea electronică este o direcţie asupra căreia merită să-mi concentrez atenţia în viitorul apropiat.

Cuprins

  • Timpul curge spre Mandalay
  • Cui îi trebuie o Moarte?
  • Vânturile blânde ale verii – include versiuni revizuite ale povestirilor Nyprus (Trilogie, 2004) şi Lacrimi de stea (Zeul Kvun, 2004)
  • Hex
  • Moartea unei prinţese înaripate
  • Cireşe amare
  • Lumea prin ţeava puştii – o versiune extinsă a povestirii publicate în volumul Trilogie (2004)

Comentariile sunt închise.