Picătura chinezească

– seria Vagabond #3 –

17 mai 2018

Editura Tritonic

 224 pag.

ISBN 978-606-749-330-6

 

Introducere

Când am început seria, ideea mea pentru al treilea volum se învârtea în jurul Andei, fiica protagonistului, într-un scenariu ce aducea oarecum cu cel din Taken. De altfel, menționarea filmului cu pricina în Vânătorii de capete nu fusese întâmplătoare, având ca scop tocmai oferirea unei legături cu cartea de față.

Cu câtva timp înainte să încep lucrul la Apărarea siciliană m-am decis ca decorul acestui de-al treilea volum să fie oferit de București, iar unul dintre cititorii pasionați ai seriei, Adrian Poenaru, mi-a oferit câteva ponturi privind locuri ce putea fi utile în povestea mea. Pe când s-a apropiat vremea să mă apuc de romanul de față, am început să adaptez ideea inițială, ducând-o într-o direcție pe care am considerat-o mult mai potrivită cu ceea ce devenise Dinu în urma experiențelor primelor două cărți și cu sugestiile primite din partea fanilor seriei.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la scrierea acestui roman a fost faptul că am simțit că personajele venite din volumele anterioare și-au atins cu adevărat întregul lor potențial. A fost o adevărată plăcere să le las să se desfășoare în întreaga lor complexitate.

Romanul a fost lansat pe data de 17 mai în cadrul Târgului de carte Alba Transilvana.

Intriga

Dinu a divorțat și acum trăiește o viață de burlac în care încearcă să-și pună lucrurile înapoi în ordine. În timp ce-și însoțește fiica la București, află despre dispariția unei tinere chinezoaice ai cărei părinți lucrează la Dragonul Roșu. Deși n-are intenția de a se ocupa de caz, se trezește cu o amenințare care, în același timp, îl sperie și-l instigă.

Mai ales că prima dispariție este urmată de o a doua, mult mai personală.

Primire

„Nu știu dacă seria Vagabond va continua sau nu, dar personal mi s-a părut că volumul de față a mai pierdut din forța primului, de exemplu.” (Cristina Mitrea, 4arte.ro)

„Acest al treilea volum al seriei este, din foarte multe puncte de vedere, cel mai reușit.” (Anamaria Ionescu, Goodreads)

„Urmăriri, oameni ai străzii, poliție, chinezi și mafia chinezească, ruși și mafia rusă, obiceiuri, istorie, escrocherii, toate se îmbină într-un roman extrem de interesant și ingenios construit.” (Arcidalia Ghenof, Literatura pe tocuri)

Comentariile sunt închise.