Sună-mă mâine

23 noiembrie 2019

Editura Tritonic

210 pag.

ISBN 978-606-749-445-7

 

Introducere

Fiecare nou roman de dragoste a însemnat pentru mine o provocare imensă. Pe de o parte, era genul în sine. Un alt aspect îl reprezenta faptul că nu doream să repet aceeași rețetă. Uneori, când visez… miza pe partea mai „rațională” a iubirii, cu o tânără nevoită să-și reconsidere opțiunile în viață. Acolo chiar mi-am dorit să nu am nicio scenă de sex, pentru a vedea dacă sunt capabil să duc sarcina la bun sfârșit fără a mă folosi de un truc ce mă putea ajuta la o adică. Parfumul Cracoviei a relatat povestea clasică – El și Ea, fiecare prins în altă relație. În Fata cu rochii înflorate am mizat pe drame ale vieții ca motor al iubirii.

Pentru noul roman doream altceva, altă rețetă. Mi-am dat seama că puteam porni de la o nuvelă romantico-fantastică scrisă cu mulți ani în urmă: Lumea prin țeava puștii. Mai precis, să văd cum au devenit lucrurile peste 16 ani, când două persoane care au avut o relație pasageră pe o plajă din America Centrală își dau seama că și-ar dori să reia legătura. Am decis să țes povestea pe o altă idee mai veche, aceea de a scrie un roman umoristic, în care o femeie călătorește în concediu alături de copil și de mama sa, o femeie autoritară care dorește cu orice preț s-o mărite și o pune, adesea, în situații delicate din acest motiv.

Am ales drept cadru Franța – mai precis Lyon-ul și cartierul Montmartre din Paris, vizitate de mine în 2019. Și am căutat să duc lucrurile un pic spre stilul de poveste hollywoodiană, tocmai pentru a da un cu totul alt ton decât în romanele precedente.

Volumul a fost lansat pe data de 23 noiembrie 2019 la Târgul de carte Gaudeamus din București.

Intriga

O actriță celebră care-și caută drumul în viață, mama autoritară dornică s-o mărite cu orice preț, o adolescentă sensibilă ce se simte neglijată, o văduvă idealistă și o jurnalistă ce-și trăiește viața din plin – cinci personaje plecate în vacanță pe meleagurile pline de povești ale Franței. Șarade ce trebuie dezlegate, fantome din trecut, drame, întâlniri surprinzătoare, amoruri și o doză sănătoasă de umor.

Primire

„O carte care este exact așa cum a fost luna octombrie a acestui an zbuciumat: te-a luat prin surprindere cât a fost de caldă, te-a făcut să zâmbești atunci când nu credeai că mai poți și ți-a dat speranță că lucrurile bune vor veni, trebuie doar să ai răbdare.” (Carolina Bianca Moroianu, Delicatese literare)

Comentariile sunt închise.