23 noiembrie 2019
Editura Tritonic
210 pag.
ISBN 978-606-749-445-7
Introducere
Fiecare nou roman de dragoste a însemnat pentru mine o provocare imensă. Pe de o parte, era genul în sine. Un alt aspect îl reprezenta faptul că nu doream să repet aceeași rețetă. Uneori, când visez… miza pe partea mai „rațională” a iubirii, cu o tânără nevoită să-și reconsidere opțiunile în viață. Acolo chiar mi-am dorit să nu am nicio scenă de sex, pentru a vedea dacă sunt capabil să duc sarcina la bun sfârșit fără a mă folosi de un truc ce mă putea ajuta la o adică. Parfumul Cracoviei a relatat povestea clasică – El și Ea, fiecare prins în altă relație. În Fata cu rochii înflorate am mizat pe drame ale vieții ca motor al iubirii.
Pentru noul roman doream altceva, altă rețetă. Mi-am dat seama că puteam porni de la o nuvelă romantico-fantastică scrisă cu mulți ani în urmă: Lumea prin țeava puștii. Mai precis, să văd cum au devenit lucrurile peste 16 ani, când două persoane care au avut o relație pasageră pe o plajă din America Centrală își dau seama că și-ar dori să reia legătura. Am decis să țes povestea pe o altă idee mai veche, aceea de a scrie un roman umoristic, în care o femeie călătorește în concediu alături de copil și de mama sa, o femeie autoritară care dorește cu orice preț s-o mărite și o pune, adesea, în situații delicate din acest motiv.
Am ales drept cadru Franța – mai precis Lyon-ul și cartierul Montmartre din Paris, vizitate de mine în 2019. Și am căutat să duc lucrurile un pic spre stilul de poveste hollywoodiană, tocmai pentru a da un cu totul alt ton decât în romanele precedente.
Volumul a fost lansat pe data de 23 noiembrie 2019 la Târgul de carte Gaudeamus din București.
Intriga
O actriță celebră care-și caută drumul în viață, mama autoritară dornică s-o mărite cu orice preț, o adolescentă sensibilă ce se simte neglijată, o văduvă idealistă și o jurnalistă ce-și trăiește viața din plin – cinci personaje plecate în vacanță pe meleagurile pline de povești ale Franței. Șarade ce trebuie dezlegate, fantome din trecut, drame, întâlniri surprinzătoare, amoruri și o doză sănătoasă de umor.
Primire
„Am fost foarte plăcut surprinsă. Un singur regret de menționat: aș mai fi citit despre viețile protagoniștilor…” (Arcidalia Ghenof, Literatura pe tocuri)
„Sună-mă mâine poate fi considerat mai degrabă un volum de călătorie și de introspecție.” (Cristina Mitrea, 4arte.ro)
„Sună-mâ mâine se citește la fel de ușor pe cât de greu te încearcă emoțiile personajelor și misterul ce se ascunde în spatele unei aparent simple povești de dragoste.” (Idei la întâmplare- Books & Other Delights)
„O carte care este exact așa cum a fost luna octombrie a acestui an zbuciumat: te-a luat prin surprindere cât a fost de caldă, te-a făcut să zâmbești atunci când nu credeai că mai poți și ți-a dat speranță că lucrurile bune vor veni, trebuie doar să ai răbdare.” (Carolina Bianca Moroianu, Delicatese literare)