Domino 2: Misterele Râșnovului

28 iulie 2018

Editura Tritonic

168 pag.

ISBN 978-606-749-258-3

 

Introducere

Primul proiect Domino a fost mai mult o joacă, o provocare. Ne-am simțit bine scriind-o și am fost mulțumiți de rezultat ținând cont de ceea ce ne propuseserăm. Am sperat, în primul rând, să atragă potențiali cititori spre seriile din care ne aduseserăm, fiecare, personajele. Spre marea noastră surpriză, s-a întâmplat nu doar asta, ci și ca volumul să aibă succes, devenind bestseller Tritonic 2017 în colecția Mystery&Thriller.

Prin urmare, ideea de a scrie un al doilea volum – emisă la un pahar de vorbă, după lansarea Domino-ului – a devenit o chestiune pe care am început s-o luăm în serios. Am discutat câteva variante de lucru, fără a cădea de acord. Ne-am gândit să mai adăugăm unul sau mai mulți autori cvintetului și, după ce am testat apele în diverse discuții, am bătut palma cu Petru Berteanu, care începuse și el o serie polițistă, Biblioteca de pe scări. Rămânea să stabilim exact intriga, să ne împărțim sarcinile și să trecem la treabă. Pentru că, dacă într-un prim volum fusese ok să ne jucăm de dragul provocării, acum trebuia să luăm lucrurile mai în serios.

În cadrul unei discuții purtate la începutul anului 2018, Bogdan a ridicat problema realizării unui volum de povestiri care să atingă diverse legende locale din zona Râșnovului, deoarece observase că vizitatorii târgului de carte ținut acolo în fiecare vară căutau așa ceva. Foarte repede, am ajuns să legăm cele două proiecte: urma să realizăm un volum polițist care să exploateze filonul râșnovean și al zonei înconjurătoare. Deoarece eram nevoiți să ne aducem protagoniștii în aceeași zonă, puteam să legăm anchetele lor într-un tot unitar, spre deosebire de primul volum. Adică să obținem o carte mai închegată, mai alertă. Cum a spus Petru, „parcă am făcut un jam session”.

Ca o anecdotă, încă de când am discutat (neserios) posibilitatea unui al doilea Domino, Anamaria a spus că, din moment ce ea a încheiat primul volum, vrea să-l deschidă pe al doilea. Culmea e că ea a fost cea care, văzând ideea de povestire a lui Petru, a propus ca textul lui să fie primul, iar al ei să urmeze.

Lansarea volumului Domino 2: Misterele Râșnovului a avut loc la FFIR Râșnov, pe 28 iulie 2018.

Cuprins

  • Intro: Cafeaua de dimineață (Bogdan Hrib)
  • Samurai fără stăpân (Petru Berteanu)
  • Rateul (Anamaria Ionescu)
  • Intermezzo: Cafeluța de prânz (Bogdan Hrib)
  • Marius (Daniel Timariu)
  • Printre legende (Lucian-Dragoș Bogdan)
  • Rahmani (Teodora Matei)
  • În loc de epilog: Espresso după cină (Bogdan Hrib)

Primire

„Doza de thriller compactată în acest volum este capabilă să deschidă apetitul pentru mai mult.” (Alice Dinu, Idei la întâmplare)

Comentariile sunt închise.