Apărarea siciliană

– seria Vagabond #2 –

mai 2017

Editura Tritonic

224 pag.

ISBN 978-606-749-237-8

 

Introducere

De când am început seria Vagabond am avut în plan cinci volume. Aveam în minte elementul central al acţiunii fiecărui roman şi planul editorial – o carte pe an, apărută în luna mai. Pentru Apărarea siciliană, Dinu trebuia să se ocupe de anchetarea uciderii unui om politic din Alba Iulia. M-am gândit o vreme dacă era cazul să implic persoane reale sau să merg doar pe teren ficţional. În cele din urmă am ales a doua variantă, pentru a nu risca eventuale interpretări ulterioare.
Modul în care vedeam evoluţia relaţiei Dinu-Veronica s-a schimbat radical odată ce am început să lucrez la manuscris. Cum în jurul acestui element gravitează romanul, a trebuit să ajustez din mers abordarea anumitor aspecte – lucru care mi-a dat mici bătăi de cap, dar m-a şi amuzat.

Planificată iniţial pentru Târgul de carte de la Alba Iulia, lansarea a fost decalată cu două săptămâni pentru a permite romanului să se afle la stand la East European Comic Con, alături de Vânătorii de capete.

Intriga

Dinu găseşte în pădure cadavrul unui om politic din Alba Iulia. Revenit în sânul familiei, se străduieşte să-şi reia viaţa obişnuită, căutând să vadă dacă relaţia cu Veronica mai are un viitor sau nu. Demersul îi permite să afle impactul real pe care plecarea sa l-a avut asupra soției și a copiilor.

Cu toate acestea, nu se poate ține departe de dragostea pentru anchete. Urmăreşte cazul şi încearcă să-i ajute pe Marian şi Binţinţan în rezolvarea lui. Pentru aceasta, apelează la foștii săi colegi de suferință, vagabonzii, împrăștiați prin tot orașul după distrugerea halei care le servise drept cămin. Un nou ajutor, nu neapărat dorit, vine din partea unor pensionari, locatari ai unui cămin de vârstnici.

Primire

Apărarea siciliană s-a ridicat la nivelul primului volum, oferind o poveste interesantă și captivantă, în care cititorul este nevoit să fie atent la orice detaliu, oricât de nesemnificativ ar părea, pentru a putea descifra ițele cazului pe care îl investighează.” (Fata din bibliotecă)

„Acțiunea foarte bine închegată, personajele interesante și faptul că Dinu, de această dată, nu mai este prezent doar în ipostaza de vagabond fac ca „Apărarea siciliană” să fie un roman care se citește pe nerăsuflate.” (Violeta-Loredana Pascal, PRwave)

„Dinu, personajul principal, revine cu o nouă serie de întâmplări care îi vor satisface setea de aventură și care îi vor împinge viața de familie pe o nouă traiectorie.” (Cristina Mitrea, 4arte.ro)

„Puse una peste alta, Apărarea siciliană este un whodunnit clasic, captivant și plăcut la citire. Și sper să nu îl dezamăgesc pe autor, a cărui mare pasiune este literatura SF, dar mă tem că se îndreaptă cu pași mari către un loc fruntaș în topul scriitorilor români de crime.” (Anamaria Ionescu, BookReport)

„Dacă primul volum din seria Vagabondul (care mie mi s-a părut că a demarat ceva mai lent) a ieșit Best-seller, adică în topul preferințelor cititorilor, înseamnă că al doilea va fi un „Top Seller”, pentru că este mult mai alert scris.” (Inimă de carte)

Comentariile sunt închise.