Parfumul Cracoviei

25 noiembrie 2017

Editura Tritonic

228 pag.

ISBN 978-606-749-287-3

 

Introducere

Mugurii unor scene ale unui nou roman de dragoste au apărut încă de când lucram la Uneori, când visez… Totuși, la vremea aceea, consideram că experiența cu pricina avea să rămână una singulară. Soția și colega mea în ale scrisului m-au încurajat că m-am descurcat bine, iar editorul m-a pistonat continuu de-a lungul lui 2016 că romanul se vinde și că ar fi cazul să mă gândesc să scriu încă unul. Am rămas destul de reticent până spre finalul anului cu pricina, când am avut surpriza să constat că tot mai multă lume mă întreba când voi publica un nou roman de dragoste.

Pe la începutul lui 2017, aveam o idee foarte generală, plus cele câteva episoade imaginate în 2015. O vreme, am cochetat cu ideea de a plasa acțiunea în Portugalia. Vizita făcută în Polonia în luna aprilie și, mai ales, superbul oraș Cracovia m-au determinat să schimb locul de desfășurare. Apoi, pas cu pas, acțiunea s-a conturat, protagoniștii au devenit patru în loc de doi, iar poveștile lor au crescut și s-au întrețesut pentru a da rezultatul pe care mi-l doream.

Volumul a fost lansat pe data de 25 noiembrie 2017 la Târgul de carte Gaudeamus din București.

Intriga

Adam este un medic renumit. Soția sa, Monika, s-a resemnat că familia va veni mereu pe locul al doilea pentru el. Mai mult, știe că nu e singura femeie din viața lui.

Mateusz poartă în suflet o dramă. Marcelina e elementul lui de echilibru și vrea s-o facă fericită cu orice preț. Dar este asta de ajuns pentru ea?

Două cupluri. Patru destine. Și o luptă disperată între inimă și rațiune.

Primire

„Romanul este unul ușor de citit și de înțeles dacă măcar o singură dată în viață ai avut impresia că totul se va termină la următoarea respirație.” (Irina Fodor, BookNation.ro)

„Un roman scris cu multă sensibilitate și cu o notă estetică foarte agreabilă.” (A drop of inspiration)

„Stilul cărții este simplu, cursiv, frazele vin de la sine și nici nu simți când ai ajuns la finalul cărții!” (Carolina Bianca Moroianu, Delicatese literare)

“Parfumul Cracoviei” nu bate apa în piuă cu siropoșenii plicticoase, dovedindu-se o lectura nu doar digerabilă, ci chiar agreabilă.” (Cristina Mitrea, 4arte.ro)

„La finalul lecturii vom realiza că ne putem lesne identifica cu un personaj sau cu altul, ne vom spune că deși uneori tristă, viața e frumoasă și merită trăită după propriile reguli.” (Teodora Matei, Goodreads)

„Am zis că un scriitor de SF nu poate performa şi în alte genuri pe termen lung. M-am înşelat.” (Nic Dobre, Goodreads)

Comentariile sunt închise.