Sindromul Charlotte

– trilogia Omul-fluture #3 –

10 septembrie 2017

Editura Tritonic

308 pag.

ISBN 978-606-749-262-0

 

Introducere

De când lucram la Maya am decis cu Teodora că seria va mai avea încă un roman, care să încheie trilogia. Aveam câteva idei despre direcțiile în care să evolueze intriga și personajele, am mai primit sugestii și observații de la cititori și, pe la începutul anului 2017, am început să le decantăm. Una dintre problemele cele mai spinoase a constituit-o finalul, întrucât aveam în vedere mai multe variante. În final, ne-am decis pentru cea care, sperăm noi, se potrivește cel mai bine.

Munca la volum a decurs mai ușor decât la precedentele, în sensul că, de multe ori, Teodora și cu mine ne-am anticipat unul altuia mișcările și ne-am ridicat mingi la fileu, știind că celălalt putea exploata mai bine o anumită idee. Totuși, finalizarea lucrului a adus sentimente amestecate. Pe de o parte, oboseala cauzată de un proiect atât de complex ne-a adus la un oarecare stadiu de epuizare și am oftat ușurați după ce am pus ultimul punct. Pe de altă parte, ne-a cuprins nostalgia, deoarece ajunseserăm să ne atașăm de personaje și de poveste.

Dacă prima carte a trilogiei a trecut prin multe momente de incertitudine privind publicarea, iar a doua a migrat de la o editură la alta, aceasta a avut un traseu bine stabilit din anul anterior, fiind anunțată pe coperta a patra a volumului precedent și fiind prima cu numele trilogiei înscris pe copertă. Volumul a fost lansat la editura Tritonic, în cadrul festivalului AntareSFest de la Brașov.

Intriga

Lucas și Kwanza caută să afle motivul pentru care s-a produs simbioza dintre ei și, în același timp, vor să testeze cât de departe îi pot duce talentele lor combinate.

După ce a găsit calea de intrare în Rețea, Antonia caută modul în care o poate distruge cu ajutorul enoriașilor Bisericii Noului Început.

Oliver este consumat de relația cu Dana, care îl aduce pe culmile extazului, dar amenință și să-l compromită pentru totdeauna.

Pus în fața unei situații neașteptate, Christian este pe cale să descopere secrete nebănuite.

Sandra pare să se stingă, cu visele distruse, dar Alex află că aparențele pot fi înșelătoare.

Cine va ieși viu din jocul Rețelei? Mai precis, se poate ieși din acest joc?

Primire

„O să abandonez orice tentativă de obiectivitate și mărturisesc: sunt un fan al seriei.” (Anamaria Ionescu, Revista de suspans)

Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan și-au dat mâna, literar vorbind, și au reușit să creeze împreună nu unul, ci trei volume ale unei povești complexe, desfășurată într-o lume foarte tehnologizată, dominată de legi care nu se aplică lumii noastre și pe care nu le putem înțelege în totalitate în prezentul nostru.” (Cristina Mitrea, 4arte.ro)

„Sindromul Charlotte este un roman antrenant, interesant, provocator și o excelentă oportunitate de a-i (re)descoperi şi (re)citi pe autori.” (Violeta-Loredana Pascal, PRwave)

Comentariile sunt închise.