Schițe de iubire

10 mai 2018

Editura Tritonic

330 pag.

ISBN 978-606-749-327-6

 

Introducere

Am discutat cu Teodora despre posibilitatea de a realiza o antologie romance undeva pe la finalul verii – începutul toamnei anului 2017. Deja prin noiembrie știam ce vrem, primiserăm acordul editorului  și am început să selectăm autorii. Până la începutul anului 2018 aveam deja echipa formată și am pornit la treabă.

Ideea noastră a fost de a aduna între paginile antologiei autori care aveau deja public în zona romance și autori buni care ori cochetaseră mai mult sau ai puțin accidental cu genul, ori n-o făcuseră, dar ne plăcea mult cum scriau. De asemenea, ne doream și unul sau doi scriitori aflați la început de drum și ne-am gândit să alegem dintre cei ce debutaseră în volumul Povești din umbră, sub îndrumarea lui Bogdan Hrib. Evident, pentru că cine-mparte, parte-și face, Teo și cu mine am participat la proiect și cu câte o povestire proprie.

Proiectul era unul ambițios. Până atunci, mai colaboraserăm la proiecte mai mici, în care cunoșteam bine cum lucrăm cei care participăm, dar acum era vorba de a coordona munca mai multor autori. N-a fost o muncă ușoară, mai ales când a venit vorba de lupte între orgoliile antologator-editor și chiar antologator-antologator. Dar, până la urmă, totul s-a terminat cu bine, oamenii și-au făcut treaba, iar Teo și cu mine ne-am „jucat” aranjând prozele una după alta cum ni s-a părut nouă că ar suna mai bine.

Multă vreme, proiectul a funcționat sub numele provizoriu Lacrimi de iubire. Dar, după ce am văzut că mai multe texte aveau legătură cu grafica, cu pictura, am decis că ar fi mai potrivit să optăm pentru Schițe de iubire.

 

Cuprins

  • O iubire de pe strada noastră (Dănuț Ungureanu)
  • Reflexie (Teodora Matei)
  • Haștag (Anamaria Ionescu)
  • Drumul către necunoscut (Teodora Anghel)
  • Spânzurătoarea (Georgiana Sandu)
  • Pe neve (Bogdan Hrib)
  • Karina (Rebeca Cojocaru)
  • Clar de lună (Lucian-Dragoș Bogdan)
  • Dragoste și sacrificiu (Mirela Oprea)
  • Ziua în care mi-am amintit (Daniel Timariu)

Primire

Volumul a fost bestseller Tritonic în anul 2018 în colecția Cașmir.

Schițe de iubire este o carte în care nu ai cum să nu te regăsești măcar în una din posturile surprinse de aceste personaje.” (Dana Petraru, Delicatese literare)

„[Schițe de iubire] te introduce ușor în acțiune, îți trezește un zâmbet, un fior, te ridică pe valuri periculoase și te intrigă cu revenirea pe pământ, te calmează cu momente dulci, ca mai apoi să-ți facă pielea de găină cu un punct culminant șocant, alină prin pasiune și scene fierbinți, iar finalul de lasă cu lacrimi șiroind pe obraji” (Alice Dinu, Literatura pe tocuri)

„Volumul s-a format ca unul consistent, cu povești bine scrise, unele bazate pe emoții, altele pe pasiuni carnale, unele mai siropoase, pentru amatorii de telenovele, altele mai bine înfipte în realitatea imediată, unele având drept personaje tineri inocenți ți dornici de iubire, altele centrându-și acțiunile în jurul unor oameni trecuți prin viață și dezamăgiri.” (Cristina Mitrea, 4arte.ro)

„Fiecare dintre aceste povestiri reprezintă o schiță a unui tip de iubire, o lecție de viață, un imbold. Povestiri romantice numai bune de citit iarna, când afară șuieră vântul.” (Just reading my books)

Comentariile sunt închise.