Maya

– trilogia Omul-fluture #2 –

24 septembrie 2016

Editura Tritonic

328 pag.

ISBN 978-606-749-163-0

Introducere

Pe când ne apropiam de finalul romanului Omul-fluture, Teo şi cu mine am început să luăm în considerare ideea unei continuări. Universul creat era prea generos ca să nu profităm de el mai departe. Iniţial, am decis să lăsăm un „cârlig” la finalul cărţii şi, în funcţie de reacţiile cititorilor, să ne folosim sau nu de el pentru scrierea unui nou volum. Dar, la o săptămână sau două după finalizarea ultimei versiuni a manuscrisului, deja aveam câteva idei despre cum am fi putut continua. Faptul că romanul a fost primit bine de cititori ne-a bucurat enorm şi n-a făcut decât să ne dea impulsul necesar pentru a merge mai departe.

De data aceasta, lucrurile au mers mai uşor, deoarece era deja al treilea roman la care colaboram. Am avut răbdare unul cu celălalt – îmi amintesc o perioadă de o lună în care eu n-am reuşit să scriu nici măcar un rând la roman, fiind prins cu alte proiecte şi am ajuns să mă simt prost faţă de Teo din cauza asta, dar ea m-a încurajat şi a aşteptat până am redevenit disponibil. De data aceasta, deja de pe la jumătatea cărţii ne-a devenit clar că va mai exista încă un volum, care să ofere o concluzie seriei.

Cei de la Tracus Arte nu s-au arătat interesaţi să mai continue colaborarea cu noi (cel care ne facilitase publicarea acolo, Cătălin Badea-Gheracostea, nu mai făcea parte din echipa lor). Dar, între timp Bogdan Hrib de la Tritonic reintrodusese latura SF printre preocupările editurii sale (cooptându-l în acest sens şi pe fostul său colaborator, Michael Haulică) şi discuta cu mine despre tot mai multe proiecte viitoare. Mai mult, a publicat şi cărţile solo ale Teodorei. Urmarea a venit firesc – a fost dispus să continue el publicarea seriei începută la altă editură (şi care, de fapt, ar fi trebuit să înceapă tot la Tritonic).

Romanul a fost lansat la Bucureşti în cadrul evenimentului „Strada de C’Arte” de la Biblioteca Centrală Universitară.

Intriga

Un personaj misterios invocă un hacker dintr-o altă realitate şi-l trimite în căutarea unui Model în care sunt încriptate informaţii despre oameni de afaceri importanţi.

Nevoită să se adapteze la lumea străzii, Antonia se vede pusă în postura de a demonstra cât de puternică e credinţa ei în Eliberator.

Dana şi Oliver simt că în spatele Sandrei se ascunde mai mult decât ceea ce se vede, dar munca lor este îngreunată de evenimente personale neprevăzute.

Peste toate, două întrebări îşi caută răspunsurile: a reuşit Luigi Spaletti să revină la cârma imperiului său financiar şi ce este cu omul-fluture despre care vorbeşte Randall?

Primire

În anul 2017, volumul a fost bestsellerul colecţiei Sci-Fi a editurii Tritonic.

„Nu mi-a plăcut la fel de mult ca primul volum, ci mai mult.” (Catharsis Writing)

„În calitate de cititor, te apropii nu doar de povestea imaginată şi scrisă admirabil, ci şi de personaje, care sunt atât de frumos creionate încât mai că te aştepţi să te ciocneşti de ele pe stradă şi cu siguranţă ai vrea să le cunoşti personal măcar pe vreo două dintre ele.” (Cristina Mitrea, 4arte.ro)

„Reluând universul cibernetizat din Omul-fluture, cu care cititorii sunt deja familiarizaţi, Maya renunţă la orice nuanţă de shock value şi mizează pe psihologizarea personajelor.” (Adina Ailoaiei, Gazeta SF)

„Spre deosebire de primul volum, această explorare se petrece mai subtil, accentul tinde să cadă pe personaje, însă în fundal se întâmplă lucruri incredibile care, puse cap la cap destramă și reconstruiesc impresiile despre granița dintre real și virtual.” (Jurnalul unei cititoare)

„Îmi place acest de cyber punk cultivat de cei doi autori.” (Irina Lazăr, Agonia – Ateliere artistice)

Comentariile sunt închise.