2024: Jurnal de martie

Iar s-a schimbat ora, lăsându-ne adormiți pe final de martie. O lună care, la mine, a arătat cam așa:

De-ale scrisului

Am aflat întâmplător despre un concurs de scenarii, având ca temă zona de crime. Așa se face că, deși nu am habar cu ce se mănâncă scenariile, luna asta m-am jucat cu această provocare. Probabil că nu m-am priceput să îndeplinesc corect toate condițiile de acolo și voi fi eliminat. Sau nu voi face mare brânză. Nu contează. A fost o provocare interesantă și, mai important, m-a ajutat să-mi clarific o idee de roman polițist pe care o aveam de ceva vreme. Ceea ce va fi de folos pentru următorul proiect de gen ce va urma după finalizarea seriei Vagabond. La al cărei ultim roman am lucrat luna asta. Și lucrurile încep să se apropie de final.

Am lucrat și la o povestire SF, pe care sper s-o termin la timp pentru a onora invitația de a participa la o antologie. Și despre care sper să vă zic în aprilie.

De-ale cititului

Luna asta am dat terminat de citit șase volume: două romane SF (unul recitit după aproape un deceniu, celălalt recitit imediat ce am ajuns la finalul său, pentru a înțelege în întregime intriga complexă, ambițioasă), trei albume de bandă desenată și un volum mainstream românesc pe gustul meu. Best of the best: Les Bijoux de la Castafiore, al 21-lea volum al seriei Tintin. Dezamăgire nu am avut, de data asta.

De-ale vizionatului

Odată cu sosirea primăverii și a muncilor la casă, curte și grădină, timpul pe care l-am dedicat filmelor s-a redus. Din păcate, a ajuns chiar la zero, deși îmi doream ca anul acesta să trag de mine și să încerc să văd măcar un film pe lună. Asta e. Poate reușesc să strecor unul în aprilie.

Că tot am vorbit de luna care începe, să vorbesc și despre două evenimente:

  • se reiau întâlnirile pe Discord ale SFFH Club Alba; prima va avea loc pe 8 aprilie;
  • în perioada 19-21 aprilie voi fi prezent cu stand de autor pe Aleea Artiștilor de la East European Comic Con, la București, alături de Teodora Matei și Daniel Timariu – ocazie cu care va deveni disponibil și cel mai nou volum al meu, Timpul curge spre Mandalay.

Hai să ne vedem cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *