2024: Jurnal de aprilie

În aprilie am ieșit din bârlog și am mers la East European Comic Con, unde am avut stand de autor pe Aleea Artiștilor împreună cu Teodora Matei și Daniel Timariu. A fost un prilej minunat de a mă întâlni cu cititori noi și vechi – unii dintre aceștia din urmă venind special să vadă ce am mai publicat, sau să cumpere următoarele cărți din vreo serie al cărei prim volum l-au luat la o ediție precedentă (și care, evident, le-a plăcut 🙂 ). În ceea ce mă privește, evenimentele de genul acesta sunt cele care mă motivează să scriu mai departe, să încerc să devin mai bun. Pentru mine, asta înseamnă să fiu scriitor.

Pe lângă asta, luna aprilie a arătat cam așa:

De-ale scrisului

Am lansat noul volum de povestiri SF, Timpul curge spre Mandalay. Conține șase povestiri și două nuvele. Șapte dintre texte au apărut anterior în diverse publicații, iar unul este inedit. Doritorii pot comanda volumul aici, sau, dacă îl doresc cu autograf, îmi pot lăsa mesaj.

Povestirea SF despre care vă vorbeam luna trecută e aproape gata. E inspirată de ideea din prima povestire scrisă și publicată de mine vreodată, Triunghiul Bermudelor – un text la a cărui rescriere mă gândesc de multă vreme. De data asta, cred că am găsit rețeta potrivită.

Fac aici o paranteză. Povestirile mele vechi au parte, în general, de unul dintre următoarele tratamente:

  • mi se pare că încă sunt relevante, prin urmare doar le mai cizelez, dar rămân fundamental la fel;
  • consider că se potrivesc într-un proiect mai elaborat, din care devin parte integrantă – cum s-ar zice, își pierd independența și sunt absorbite 🙂 ;
  • nu cred că (mai) sunt publicabile așa cum le-am conceput, prin urmare păstrez ideea și scriu o povestire complet nouă, căreia îi voi da un titlu diferit – cum e cazul povestirii Triunghiul Bermudelor.

Am primit răspunsul de la concursul de scenarii polițiste. De data aceasta a fost un „nu”, dar m-am bucurat de provocare.

De-ale cititului

Se vede că a venit primăvara! Grădina îmi ocupă aproape tot timpul liber, așa încât am fost mai leneș cu cititul. Am terminat doar două cărți: un SF fabulos și un YA/fantasy inspirat de mitologia japoneză care mi-a lăsat o impresie mai bună decât mă așteptam, făcându-mă să-mi doresc să citesc și continuarea. Best of the best: The Rise of Endymion, volumul care încheie seria Hyperion Cantos a lui Dan Simmons, una dintre cele mai bune (dacă nu cea mai bună) serii SF ever în opinia mea.

De-ale vizionatului

Tot fără film. Am văzut însă un trailer fain tare la un film polonez, poate mă voi învrednici să-l văd anul ăsta, înainte să uit de el.

În luna mai o să ne putem întâlni la:

  • pe 11 mai, de la ora 14:00, la târgul de carte Alba Transilvana, voi lansa la Alba Iulia noul meu volum, Timpul curge spre Mandalay;
  • SFFH Club Alba, pe 15 mai de la ora 18:00, pe Discord, unde vom vorbi despre Supercivilizații.

Să ne vedem cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *