Antologii, almanahuri, reviste

 

Petale de satori

Cele mai frumoase povestiri SF&F ale anului 2017, ed. Vremea, 2018

 

Într-un viitor în care omenirea mai supraviețuiește doar în câteva enclave, roboții încearcă să învețe sentimentele și emoțiile, pentru a putea duce mai departe moștenirea creatorilor lor.

 

În căutarea lunii-banană

Povestea băiatului și a fluturelui-hartă

Antologie de texte literare pentru copii, ed. Libris, 2018

 

O maimuță crede că luna este o banană uriașă și pleacă în căutarea ei.

Un băiat obligat de părinți să-și petreacă timpul la bibliotecă are ocazia să afle care este farmecul cărților. 

  Fantoma din mașinărie

Antologia Helion volumul 5, ed. Eurostampa, 2017

 

Unul dintre mulții roboți ce operează în sistemul solar, terraformând planete, descoperă ce s-a întâmplat cu creatorii inteligențelor artificiale.

Colții ascunși ai orașului

Noir de București, ed. Tritonic, 2017

 

În perioada interbelică, un ardelean vine la București ca să caute o tânără plecată de acasă, care n-a mai dar niciun semn de viață după o primă scrisoare trimisă imediat după sosire. El se teme că fata a devenit victima răufăcătorilor despre care a citit în ziare că umplu străzile capitalei.

Tratament nediscriminatoriu

Argos Trei, ed. Tritonic, 2017

Într-un viitor în care cinematografia a devenit o artă făcută de fiecare pentru el, dorința unui tânăr de a reînvia gloria producțiilor de odinioară se lovește de problema discriminării existente în acestea, condamnabilă în societatea în care trăiește.

Singularitate

Știință & Tehnică nr. 57, 2016

Un copil suspectat de autism se dovedește un adevărat vizionar în ceea ce privește descoperirea misterelor universului. Până când iese la lumină teribilul secret pe care-l ascunde…

Circarul

Almanah Anticipația 2016, ed. Nemira, 2015

Arcadia are o întreagă planetă la dispoziție pentru a da viață propriilor vise. Cu toate acestea, mereu tânjește după vizitele Circarului, cel care poartă în arhivele navei sale spectacole culese de pe toate lumile universului.

Dincolo de orizont

Dincolo de orizont, ed. Millennium, 2015

Un experiment oferă unui grup de oameni ocazia de a deveni, practic, nemuritori. Pentru unii, asta este ocazia de a dezlega misterele universului. Pentru alții, cea de a deveni zei. Dar sunt și câțiva care-și dau seama că nemurirea poate fi o capcană.

Tablou: sakura

Galileo nr. 7, 2015

Distrugerea orașului Nagasaki de către bomba atomică a produs o falie temporală care afectează viitorul. Agentul Asan Te este trimis în trecut pentru a descoperi motivele acestei anomalii. Iar ceea ce găsește acolo îl pune în fața unei mari dileme morale.

Povestea fratelui Jacopo

CPSF nr. 31, 2015

Undeva, cândva, a existat o țară în care norocul și ghinionul au stat mereu în echilibru. După multe reușite va urma cu siguranță căderea, la fel cum o copilărie nefericită, ca a fratelui Jacopo, va aduce oportunitatea unui viitor de succes.

Dincolo de orizont

Argos Doi, ed. MediaTech și TexaRom, 2015

Povestire căștigătoare a premiului RomCon 2015.

Povestea lui Xieng Baohui

CPSF nr. 25-25, 2014-2015

A fost o vreme când oamenii mureau în ordinea în care veneau pe lume. Asta îi permitea, fiecăruia, să-și pregătească din timp trecerea dincolo. Până când a venit vremea lui Xieng Baohui. Iar el n-a murit.

Drumul spre

Discobolul nr. 25 (32), 2000

Un pictor călătoreşte accidental în spaţiul bidimensional. În căutarea ieşirii, chiar şi conceptele cu care operează gândirea îşi pierd profunzimea.

Nu este prima dată

Anticipaţia nr. 513, 1994

Personajul unui joc pe calculator iese din lumea lui şi aterizează în cea a băiatului care-l manevrase până atunci, iar întâlnirea celor doi provoacă o reacţie în lanţ.

Rapsodia

Anticipaţia nr. 506, 1993

Patru civilizaţii sunt sortite pieirii şi doar una dintre ele poate fi salvată. Alegerea se face în urma unui concurs în care fiecare trebuie să ofere cunoştinţele sale unei specii nou apărute.

 

 

Comentariile sunt închise.