Un univers fără frontiere (II)

În articolul precedent am vorbit despre ce a apărut în Universul Frontierei. Acum urmează să dezvălui ce intenții am pentru viitor.

  • O serie de două sau trei romane care va trata descoperirea civilizațiilor fraro (apare în Vraciul de pe norul interior și Frontiera), willon (apare în Când penele roșii vor plânge), edaryfistro-adler. Cronologic, acțiunea se petrece undeva între cea din Cu drag, pentru Rugh și Moartea unei prințese înaripate și are la bază o trilogie de benzi desenate realizată de mine la finele anilor ’80 – începutul anilor ’90. Am început deja lucrul la primul roman, care preconizez că va fi gata pentru apariție undeva către finalul anului acesta, sau în prima parte a anului viitor. O să mai dau detalii despre el în perioada următoare. 😉
  • Povestirea sau povestirile care încheie cronicile søregaarde. Inițial, aveam în plan ca seria să cuprindă cinci texte, dar s-ar putea să rămână doar trei.
  • O serie de trei sau patru romane care va prezenta perioada în care omenirea părăsește planeta Pământ. În cronologie, s-ar afla înaintea tuturor textelor din Universul Frontierei. Primul roman al seriei are o parte dintre firele narative conturate, unele scene au fost deja scrise în ultimii ani – dar e un proiect complex, va necesita multă muncă.
  • O povestire care relatează un contact cu o specie extraterestră stranie. Cronologic, acțiunea se petrece după cea din Moartea unei prințese înaripate.
  • Un roman care tratează misterul descoperit la finalul romanului Ultimul flux. Cronologic, acțiunea se petrece după cea din Când penele roșii vor plânge.

Cam așa arată un viitor posibil al Universului Frontierei. Sau planurile mele. Dar se știe că zeii sunt capricioși cu lumile create de ei. 😉

2 comentarii

  1. Mult succes și putere de muncă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *