Un simplu vagabond (II)

Ce va urma pentru seria Vagabond? Într-o anumită privință, lucrurile sunt destul de clare. Atunci când am început seria, aveam o idee de ansamblu despre povestea lui Dinu și am stabilit că o voi împărți în cinci cărți. Între timp, însă, au apărut o serie de spin-off-uri, precum și ideea că îmbrăcarea costumației de vagabond pe parcursul unei anchete devine similară momentului în care un om obișnuit devine super-erou.  Adică Dinu nu devine un simpli vagabond, ci se transformă în Vagabond.

Ținând cont de cele spuse mai sus, viitorul acestei serii ar putea arăta astfel:

  • Al patrulea volum al seriei principale, intitulat Văduva neagră. Manuscrisul a fost predat la editură și va apărea în perioada următoare. Primul capitol poate fi citit aici.
  • Al cincilea roman al seriei principale. Povestea lui Dinu ajunge la un final. Acest volum este sigur, iar apariția lui e preconizată pentru 2021 (dacă nu se ivește vreo situație similară celei din 2019, când volumul al patrulea a fost amânat pentru a nu se suprapune cu spin-off-ul Femeia din portbagaj)
  • O povestire spin-off care-l are ca protagonist pe inspectorul Bințințan. Consider că și el este unul dintre personajele seriei care merită așa ceva, felul lui de a fi poate spune o poveste.
  • Un alt roman spin-off avându-l ca protagonist pe Marian Duca, tot într-o colaborare internațională (de data asta greco-română). Anul trecut, prin vară, aș fi zis că șansele de materializare ale acestui proiect sunt mari, dar acum tind să cred că au coborât sub 50%. Discuțiile cu cealaltă parte au fost purtate, intriga a fost conturată, dar… deocamdată a intrat în stand by.
  • O serie de romane sau de romane grafice care are ca protagonist super-eroul… Vagabond – un personaj misterios, costumat ca un vagabond, care „salvează situația” și nimeni nu știe dacă e o singură persoană (și, dacă da, cine e aceea), sau o grupare secretă cu un scop necunoscut.

Cam astea ar fi planurile la momentul actual privind această serie. Bine, fiind vorba despre polițiste, poate doar v-am pus pe o pistă falsă. 😉

2 comentarii

  1. ILEANA - ANDREEA DROP

    Ff faine planuri. Acum sa le vedem si in realitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *