Ce cărți SFFH românești din 2022 mă tentează

Mai jos e o listă cu ce mă tentează să cumpăr dintre cărțile pe care autorii români le-au publicat sau au anunțat că le vor publica în 2022:

  • Marian TRUȚĂ – Cetatea Morgana și alte povestiri (Eagle): fiindcă îmi place cum scrie/povestește Marian.
  • Marian TRUȚĂ – Explorarea spațiului cosmic ilustrată în filatelia românească (MyBestseller): Am savurat postările lui Marian în care descria modul cum a fost ilistrată explorarea spațiului cosmic în filatelia românească. Nu pot rata cartea în care ele sunt reunite.
  • Florin PÎTEA – Fierul și fiara (Crux Publishing): Florin se numără printre autorii mei preferați. Îmi era dor de un nou volum de povestiri de la el (care să nu facă parte din Cartea cu scoarțe de argint, ferecate – de la care, oricum, aștept un al treilea volum).
  • Cezarina ANGHILAC – În cercul fiarei #1: Legături de sânge (Crux Publishing): De când aștept o nouă carte a Cezarinei! Scrie pe un subgen cu care nu sunt prieten foarte bun, dar îmi place stilul ei, așa că mă convinge să am încredere și să cumpăr. 😉
  • G.P. ERMIN – Ultimul înger, prima I.A. (Crux Publishing): Mi-a plăcut suficient de mult Evanghelia după Crist 2.0 încât să vreau să văd cum duce mai departe autorul joaca aia cu I.A.-uri și teme religioase.
  • Florin GIURCĂ – Ultimul martor (Pavcon): Îmi place cum scrie Florin, chiar dacă nu duce poveștile unde mi-ar plăcea mie, ci le păstrează la nivelul de entertainment.
  • SFVA – Quadraginta (Pavcon): Adolescența mea post-revoluționară a fost strâns legată de consumul produselor SFVA-ului (eram abonat la 467, cumpăram cărțile, albumele BD). Nu pot rata ocazia să-mi mângâi nostalgia.
  • Dodo NIȚĂ – Panorama benzii desenate românești (Pavcon): BD-ul a fost prima mea iubire. Devoram Luceafărul copiilor, apoi revistele post-decembriste. Și aveam publicații mai vechi, mă bucuram când găseam prin reviste ilustrații făcute de artistul X sau Y. Dar nu știu „povești de culise”. Așa că abia aștept să le aflu.
  • George LAZĂR – Apocalipsa după Darwin (Pavcon): Am mai citit povestiri de George Lazăr și nu mi-au displăcut. Iar despre acest volum am auzit câteva chestii interesante. Așa că sunt curios să-l testez.
  • Mircea CĂRBUNARU – Colecționarul și alte povestiri stranii (Up): Am citit o povestire sau două scrise de autor. Nu m-au dat pe spate, dar mi s-au părut suficient de ok-ish ca să încerc și un volum.

2 comentarii

  1. Foarte interesanta lista si sunt convins ca vei primi aproape aceeasi satisfactie de la fiecare dintre carti. Sunt bucuros ca autorii romani publica atat de multe carti interesante, atat pentru cititorii nostri, cat si pentru restul lumii. Felicitari pentru selectia ta si sa ne bucuram de lectura impreuna! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *