Jurnal de bord: scrijelituri – sămădaș în luna lui florar

Am zis prin iarnă cum mai stăteam cu ale scrisului. Ar fi cazul s-o fac din nou, până mai prind un pic de primăvară.

Întâi, ce-am finalizat anul ăsta…

  • Călugărul și dragonul. Știu, v-am zis și în ianuarie că am scris povestirea asta SF. Așa că nu mai detaliez, doar o menționez.
  • Așteptând criminalul: o listă a răzbunării. O povestire pentru volumul Noir de Cluj, pe care editura Tritonic îl pregătește anul acesta. Cred că e printre cele mai noir texte scrise de mine și mi-am permis, prin intermediul lui, să revizitez Clujul studenției mele. Adică ăla de acum un sfert de secol.
  • O lume perfectă. Un volum de povestiri SF – primul după șase ani. Conține zece texte, opt dintre ele publicate anterior în reviste, antologii și volume colective, iar două inedite.
  • 3.7. Un volum în trei, împreună cu Daniel Timariu și Teodora Matei, fiecare dintre noi cu câte o povestire din seria lui: Tenebre la Daniel, Povești la castel la Teo și Cartea haosului la mine. Povestirea mea se numește Vremea dinaintea timpului și, în ea, veți avea ocazia, în sfârșit, să o întâlniți pe fata de la care a pornit haosul. 😉

Pe urmă, ce-am publicat…

  • O cupă cu Rosy. Povestire SF, reeditare, în Antologia CSF 2021, editura Pavcon.
  • O lume perfectă. Volum de povestiri SF, editura Tritonic.
  • Vremea dinaintea timpului. Povestire fantasy din seria Cartea haosului, în volumul colectiv 3.7, editura Tritonic (alături de o povestire din seria Tenebre a lui Daniel Timariu și una din seria Povești la castel a Teodorei Matei). Veți avea ocazia, în sfârșit, s-o întâlniți pe fata de la care a pornit haosul. 😉

Mai apoi, la ce lucrez acum…

  • Ultimul volum al seriei Vagabond. Scrisul decurg un pic mai încet decât preconizasem la începul anului, când îmi făceam planurile pentru 2022. Pentru că au apărut unele evenimente neprevăzute. Dar treaba merge și, în mod normal, voi termina la timp ca să apară pe final de vară, început de toamnă. Ca să nu spuneți că nu dau nimic din casă, acțiunea se petrece preponderent în Cluj. Titlul de lucru este Ultimul drum.
  • O povestire SF dintr-un viitor afectat radical de schimbările climatice. Adică un viitor nașpa, dar tratat într-o cheie tandră. Că SF-ul este, pentru mine, ceva tandru. O lume a speranței, a împlinirii, a frumuseții. Titlul de lucru este Măr, timpul viitor.
  • O bandă desenată. Dap, ați citit bine. De vreo 4-5 ani tot intenționez să revin la prima mea dragoste (că ea a fost cea dintâi, abia apoi a venit scrisul). Am (re)început cu ceva scurt, ca să văd întâi cum mai merge mâna. Că, na, pauză luuuungă (de vreo trei decenii – am mai desenat/pictat eu în perioada asta, dar n-am mai dat-o în BD-uri). Și da, e SF, bineînțeles. 🙂 Titlul de lucru este Cosmic cafe.

Și, la final, de ce vreau să mă ocup după ce termin cu punctul de mai sus…

  • Un nou roman din Universul Frontierei. Lucru la el a început de mai mult vreme, dar m-am tot întrerupt pentru diverse alte proiecte. Însă se adaugă capitol după capitol. Cu ființe din tot felul de civilizații pe care ador să le dezvolt. Cred că, de fapt, cel mai corect ar fi să spun că savurez scrierea la volumul acesta.
  • Un roman la care mă tot gândesc de câțiva ani. În ultimele luni, ideile s-au cristalizat, firele narative s-au conturat tot mai bine, adică e cam vremea să-l încep. Va fi prin el și hard-SF, și cyberpunk, și fantasy, și arome de PKD, și space opera… Curcubeu pe cerul gurii, ca să zic așa. 🙂
  • Un nou roman din seria Cartea haosului. A ieșit o nouă povestire, care mai descâlcește niște îțe (și încâlcește altele), așa că e vremea pentru al treilea roman. Că multe chestii au rămas în aer și-și așteaptă continuarea.
  • Un nou volum de povestiri SF. Că mai sunt încă destule texte pe care vreau să le adun între coperți. De câteva culegeri, așa…
  • O nouă povestire din seria cu Străinul palid din Mirabilis și Prințul din Çeretkipi. Că e vremea să mai dezlegăm o enigmă în lumi fantasy.
  • O nouă povestire din seria Povestea lui… E începută de ceva timp, dar am tot întrerupt-o pentru alte proiecte. Aș fi cazul s-o duc la sfârșit.

Mno, cam așa. Dacă sunt întrebări, mai dau amănunte. Dacă nu, povestim mai încolo. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *