Auguste

În luna august, Science fiction, Fantasy & Horror Club Alba se va ține pe data de 26, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”. De data aceasta vom discuta despre lumile fantasy, iar ca punct de plecare vom avea seriile Stăpânul inelelor de J.R.R. Tolkien și Cântec de gheață și foc de George R.R. Martin. Merită să veniți, nu de alta, dar pentru toamnă și finalul anului pregătim lucruri interesante. 😉

Este posibil ca, pe finalul lunii, să ne vedem la Festivalul Filmului Independent SIMFEST, la Târgu Mureș. Încă nu e nimic confirmat, așa că urmăriți pagina mea de Facebook și calendarul evenimentelor de pe acest site pentru a fi la curent.

Am primit confirmări legate de cele trei povestiri SF scrise în această perioadă:

  • Traiectorii de probabilitate va apărea în această toamnă în cadrul unei antologii; ea descrie sosirea primei nave umane în proximitatea unei plante similare Terrei, eveniment urmat de un accident nefericit căruia nu se știe dacă i-a supraviețuit cineva și, în cazul unui răspuns pozitiv, cum ar putea fi salvat.
  • Treaz va fi inclusă în sumarul unei reviste, tot la toamnă; ea prezintă o serie de fenomene stranii trăite de trei personaje: unul din viitor – confruntat cu resetarea misterioasă a cipului odată cu intrarea într-o anumită cameră de hotel, altul din secolul al XIX-lea – participant la un experiment realizat cu o invenție revoluționară, menită să transforme operele literare în vise, iar al treilea dintr-o lume fantastică – și care nu moare la data hărăzită.
  • Eu sunt Nikita va apărea într-o altă revistă la începutul anului viitor; în cadrul ei, un om dornic să scape de lume face tot ce poate pentru a descoperi un mod de a călători prin spațiu cu ajutorul găurilor-de-vierme, doar pentru a afla că fiecare realizare vine cu un preț.

Povestirea fantasy Prințul din Çeretkipi va apărea tot în toamnă, într-un volum de povestiri de care mă ocup împreună cu Teodora Matei și care va apărea la editura Tritonic. Textul descrie ancheta ce urmează morții stranii a prințului moștenitor din Çeretkipi, la puțin timp după ce și-a ales mărfurile dorite dintre cele aduse de negustorii de dincolo de mare.

Romanul de dragoste încă nu are un nume. Nici măcar unul de lucru. Dar înaintează bine. 🙂 El urmărește cinci americance de diferite vârste ce decid să facă o excursie în Europa, mai exact în Franța. Una dintre protagoniste este personaj și într-o nuvelă scrisă de mine cu ani în urmă, Lumea prin țeava puștii, astfel încât romanul poate fi considerat, din acest punct de vedere, continuarea textului respectiv. Este preconizat să apară în toamna aceasta, la Târgul de Carte Gaudeamus (noiembrie), la editura Tritonic.

Am început lucrul la un nou roman din Universul Frontierei. Deocamdată n-are titlu, dar are la bază o bandă desenată realizată de mine la finalul anilor ’80. Acțiunea se petrece cândva între evenimentele relatate în Cu drag, pentru Rugh și Moartea unei prințese înaripate și e legată de întâmplările ce au dus la dispariția rasei arlot (despre care e vorba în nuvela Când penele roșii vor plânge). Romanul va face parte dintr-o serie de 2 sau 3 volume ce vor relata evenimentele cu pricina. Dacă totul merge bine, sper că va apărea anul viitor la Final Frontier (martie-aprilie).

Nici al patrulea roman al seriei Vagabond n-are încă titlu. 🙂 De data aceasta, Dinu are de-a face cu mai multe decese, unele aparent din cauze naturale. Mai mult, i se cere ajutorul de către persoane la care nu s-ar fi așteptat, în timp ce unii dintre aliații săi dau impresia că-l suspectează pe el de lucruri necurate. În mod normal, romanul ar trebui să apară anul viitor la Târgul de carte Alba Transilvana (mai-iunie), dar vom mai discuta despre asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *