Între Paris, București și Lyon, cu un vraf de cărți

Luna martie va fi una plină pentru mine. Pentru prima dată, activitatea scriitoricească mă va duce peste hotare – și o va face de două ori. Dar s-o iau cu începutul.

Despre primul eveniment al lunii am pomenit deja. Este vorba despre Gala Tritonic Bestseller 2018, desfășurată pe 2 martie la librăria Mihai Eminescu și despre care am scris aici. Cu ocazia aceea am lansat volumul 3.6, a cincea colaborare dintre mine și Teodora Matei, un volum pe care-l puteți comanda pe site-ul editurii Tritonic.

Marți, 12 martie, în cadrul unui proiect al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, voi pune bazele unui club pentru amatorii genurilor SF, fantasy & horror din Alba Iulia și din județ. Nu există limită de vârstă, ci doar de pasiune. Va fi despre cărți, filme, jocuri, creatori de gen, imaginație, speculație științifică și tot ce ține de acest domeniu extrem de vast și provocator.

Imagini pentru livre paris 2019 scene polarPe 16 martie mă voi afla la Paris, la Salon du Livre, unde Jacky Schwartzmann, Bogdan Hrib, Marc Villard și cu mine vom susține conferința Scène Polar. Firește, „romanul la patru mâini franco-român” va fi personaj principal. Apropo de asta, mai avem de finalizat doar două capitole. Voi scrie la un moment dat despre experiența lucrului la acest volum. Prezența mea la un eveniment de o asemenea amploare n-ar fi fost posibilă fără sprijinului primit de la Institutul Cultural Român.

În următorul weekend, respectiv pe 23 martie, la invitația primită de la l’Institut Français de Roumanie voi participa la întâlnirea Les auteurs roumains de langue française care se va ține la librăria Kyralina din București.

După încă o săptămână, pe 31 martie, vine rândul Lyon-ului, cu al său Quais du Polar. Acolo,Imagini pentru quais du polar lyon 2019 împreună cu George Arion și Bogdan Teodorescu, voi participa la o conferință despre genul polițist din România, frumos intitulată Un printemps Roumain. Mai multe detalii puteți afla aici. Prezența mea la acest eveniment este parte a proiectelor Muzeului Național al Literaturii Române privind sezonul franco-român.

Evident, asta nu înseamnă că am lăsat deoparte proiectele interne despre care am vorbit cu alte ocazii și pe care le așteptați. Cartea haosului II: Criptele timpului e gata și a fost deja predată la editură. Peste mai puțin de o lună o să vă puteți afla ce s-a mai întâmplat cu Contele Dracula, cum s-a descurcat Diana cu spectrul lui Cătălin și unde a dus-o faunul pe Melisa.

Împreună cu Teodora Matei am început să adunăm textele pentru antologia romance de anul acesta. Acum avem de depășit ștacheta stabilită de precedentul volum, pe care cititorii l-au propulsat în vârful ierarhiei celor mai bine vândute cărți de dragoste ale editurii Tritonic. Dacă e să ne luăm după manuscrisele peste care am trecut deja, sunt șanse. 😉

În final, nu uitați: doar până vineri, 15 martie, mai puteți direcționa 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților non-profit care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat. Dacă n-ați făcut-o până acum, vă recomand să încercați aici. Sunt copii cu dizabilități pe care-i puteți ajuta să aibă o viață mai bună. 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *