Pentru cititori: ce vă pregătesc pentru 2019

Faptul de a aborda mai multe genuri a reprezentat o provocare, dar și un risc. Din fericire, lucrurile au ieșit bine. La ora actuală, am grupuri de cititori ale fiecărui gen în parte, dar și unii ce încearcă să țină pasul cu tot ce scriu. Toate bune și frumoase, doar că…

Doar că acum mă trezesc întrebat de fiecare grup în parte: când scoți o nouă carte din genul X? După care vine editorul cu rapoartele de vânzări și stabilește prioritățile. Punând toate cap la cap, planul pe 2019 arată, în principiu, astfel:

  • Un nou roman de dragoste. Ca să dau un pic din casă, vă voi spune că acțiunea se petrece la câțiva ani după cea din nuvela Lumea prin țeava puștii, pe care o puteți citi aici, și că va conține genul de surprize la care cei ce au parcurs Fata cu rochii înflorate probabil că se așteaptă deja. Data apariției – prin toamnă.
  • Un nou volum polițist din seria Vagabond. Aici am avut o dilemă, din cauza unei situații despre care veți afla mai multe detalii în curând. Am discutat cu editorul și e posibil ca anul acesta să nu iasă volumul al patrulea, ci un spin-off avându-l pe comisarul Duca în prim-plan. Sper ca fanii seriei să înțeleagă motivele atunci când acestea vor fi făcute publice și, departe de a fi dezamăgiți, vor fi încântați de decizie. Data apariției – sfârșitul primăverii/începutul verii.
  • Continuarea romanului YA Cartea haosului. Volumul se află deja în lucru. Miza crește, lucrurile devin mai serioase, iar personajele descoperă noi detalii despre periculoasele forțe ce stau în spatele evenimentelor. Data apariției – în cursul primăverii.
  • Mai multe proiecte împreună cu Teodora Matei. Din postura de scriitori avem în plan două volume comune, la unul dintre ele având alături încă niște perechi de mâini, despre care nu spun mai multe acum. 😉 Din cea de antologatori, vrem să ne ocupăm tot de două volume: unul amoros și unul fantasy.

Precum se vede, SF-ul în general (și universul Frontierei, în particular) nu prea e cuprins în planurile editoriale pe anul ăsta (cu excepția unor „note” atinse în al doilea volum al Cărții haosului și în cartea pe care o voi scoate cu Teo) . Motivele sunt diverse. Asta nu înseamnă că nu voi scrie SF în 2019. Am încă multe idei și scenarii pentru povestiri și romane, fie independente, fie aparținând universului Frontierei.

Vă doresc un an plin de împliniri și vă aștept să călătorim împreună în multe aventuri! 😉

2 comentarii

  1. Moroianu Carolina Bianca

    Mult succes ca sa indeplinesti tot ce ti-ai propus! Abia astept noul roman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *