Jurnal de bord 37

În săptămâna recent încheiată a avut loc, la Biblioteca Centrală Universitară din București, festivalul Strada de C’Arte. Anul trecut am fost prezent și am lansat, alături de Teodora Matei, volumul Maya. Anul acesta n-am mai ajuns și am lăsat-o pe Teo să vorbească singură despre ultima carte a trilogiei, Sindromul Charlotte.

În BookReport-ul de luna aceasta am vorbit despre Dr. Bloodmoney de Philip K. Dick, unul dintre autorii mei preferați, explicând de ce cred că traducerea doar parțială a titlului original îi face un deserviciu cărții. De fapt, cititorului. Mai multe puteți citi aici. Tot acolo, Petru Berteanu vorbește despre volumul colectiv Domino, la care mi-am adus și eu contribuția:

Domino este un proiect care şi-a propus exact cât trebuie şi a reuşit ce şi-a propus. Cartea poate fi văzută şi ca un teaser, un manifest concentrat al unei noi generaţii de scriitori români din zona policier, noir, thriller, mistery – cum vreţi să-i spuneţi. Pentru că există generaţia asta, şi ca să fie văzută, trebuie să dea din mâini.

În perioada asta, timpul meu liber este dedicat aproape în întregime lucrului la romanul Parfumul Cracoviei, al cărui termen de predare ar fi trebuit să fie 30 septembrie. Am reușit să obțin o amânare până pe 10 octombrie, dar nu trebuie să vă faceți griji – romanul va fi gata la timp pentru Târgul de carte Gaudeamus, din noiembrie. O veste bună – reacțiile de până acum ale cititorilor beta sunt încurajatoare, așa încât voi posta cât de curând fragmente din manuscris. 😉

Că tot e vorba despre reacții, am avut parte deja de primele opinii la Sindromul Charlotte. Nu sunt recenzii, ci impresii spuse în privat. Care sunt acestea puteți vedea pe pagina de Facebook Omul-fluture.

Cum spuneam, toată atenția îmi e îndreptată acum spre romanul de dragoste. Contractul e contract și are prioritate, așa încât alte câteva proiecte aflate pe rol le-am pus, până la finalizarea lui, în standby. Am și câteva datorii personale de care mă voi ocupa imediat ce voi termina cu el. Totuși, la finalul acestei săptămâni voi ajunge la București, la Sci+Fi Fest, festivalul organizat de revista Știință&Tehnică. Printre nominalizările la premiile lui se numără și volumul meu, Povestiri fantastice. Așadar, acolo mă puteți prinde la înghesuială ca să mai discutăm de una, alta. 😉

2 comentarii

  1. Ileana Andreea Drop

    să vii la Gaudeamus cu mâinile sus și cu volumele deja semnate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *