În weekendul care a făcut trecerea de la septembrie la octombrie a avut loc la București a doua ediție a festivalului Sci+Fi Fest organizat de Știință&Tehnică. Deoarece auzisem că ediția precedentă fusese deosebită, am vrut neapărat să particip. Într-adevăr, a fost multă lume – atât în interiorul Bibliotecii Naționale, unde se desfășura partea științifică și se țineau prezentările, cât și afară, la standurile de cărți. Am dat o grămadă de autografe și am avut plăcuta surpriză să asist la epuizarea de pe stand a volumelor Vraciul de pe norul interior, Pânza de păianjen, Omul-fluture, Sindromul Charlotte, Ultimul flux și Frontiera. Deja am început să purtăm discuții despre necesitatea unei a doua ediții la unele titluri.
Am fost plăcut surprins să mă număr printre nominalizații la secțiunea volum de povestiri, cu Povestiri fantastice. A câștigat pe merit un volum care mie mi-a plăcut extrem de mult, Înainte de neant de Mihai Alexandru Dincă. El a împărțit locul întâi cu regretata Ioana Vișan, plecată dintre noi acum un an. Iată și lista câștigătorilor:
- Cea mai bună traducere: Ona Franz – David Brin, Existență, ed. Paladin
- Debut: Alexandru Lamba, Sub steaua infraroșie, ed Tritonic
- Cel mai bun volum de povestiri: Mihai Alexandru Dincă, Înainte de neant, ed Tritonic și Ioana Vișan, Secvență de zbor, ed. Millennium Books
- Cel mai bun roman: Dănuț Ungureanu, Noaptea în oraș, fără părinți, ed. Fusion 21
Săptămâna trecută a apărut un nou număr al revistei Helion Online, în cuprinsul căruia se regăsește și impresia pe care mi-a lăsat-o ultimul volum al trilogiei Omul Arămiu de Robin Hobb, Destinul Bufonului. Autoarea aceasta mă încântă tot mai mult de la o carte la alta, chiar dacă eu nu sunt chiar ceea ce se poate numi un fan al genului fantasy. Mai multe despre carte aici.
Precum ați văzut deja, în afara obișnuitului jurnal de bord de luni, n-am mai publicat niciun alt articol în săptămâna abia încheiată. Mai am puțin de lucru la Parfumul Cracoviei, termenul de predare bate la ușă, dar promit că, după ce mă achit de sarcina cu pricina, revin cu informațiile despre noile apariții, despre povestiri, despre ce a mai văzut prostovanul, despre speculațiile privind lumea de mâine, precum și cu alte articole și fragmente din ceea ce am scris (da-da, inclusiv din romanul de dragoste!). 🙂