Jurnal de bord: Ce am în plan pentru 2022

Încă nu știm cum va fi 2022, în ce măsură festivalurile, târgurile, lansările de carte și alte evenimente literare vor reveni la normalitatea cunoscută înainte de 2020. Evident că piața de carte va fi influențată de asta – ce, cum, când se va publica.

Prin urmare, ce va face editura cu care colaborez, ce se va întâmpla cu revistele unde intenționez să trimit texte, cu proiectele literare despre care am avut discuții cu unii sau cu alții, ori cu posibilele întâlniri față în față sau online – sunt lucruri ce-mi rămân necunoscute. Eu îmi voi vedea de scris și ce va fi să se concretizeze, se va concretiza, ce nu – va aștepta vremuri mai prielnice. 🙂

Începând cu a doua jumătate a anului 2021 am revenit la un ritm constant de scris povestiri. Sper să-l continui și în 2022 și să reușesc să finalizez cel puțin o povestire la două-trei luni. Am câteva idei de texte SF, fantasy și, în mod surprinzător, chiar fantastice. Spun „surprinzător”, deoarece acesta e un gen cu care nu sunt prieten foarte bun. Există și unele texte finalizate în 2021 care sper să apară în 2022, precum și un proiect de literatură polițistă căruia m-am alăturat.

În ceea ce privește cărțile, intențiile mele sunt:

  • de a aduna o parte dintre textele mele SF într-un volum de povestiri.
  • de a finaliza ultimul roman al seriei Vagabond. Sau, cel puțin, ultimul roman din firul principal. Nu exclud posibilitatea ca, pe viitor, să mai scriu vreun spin-off. Dar, deocamdată, e vremea ca Dinu Căbulea să pună pușca jos.
  • de a lucra la două romane SF de care m-am apucat deja în 2021, două proiecte dragi mie – unul din Universul Frontierei, celălalt un stand alone. Ador să lucrez la ele și sper să finalizez măcar unul în 2022.
  • de a începe lucrul la continuarea romanului steampunk Un străin în Regatul Assert, împreună cu Teodora Matei.
  • de a finaliza un proiect în trei, cu Teodora și cu Daniel Timariu, unde să puteți citi povestiri din Cartea haosuluiTenebre și Povești la castel.

Cam asta-mi doresc să fac. Cum o fi de la dorință la putință… oi vedea. 🙂

4 comentarii

  1. ILEANA - ANDREEA DROP

    Faine gânduri. Sper să reușești tot ceea ce-ți propui!

  2. Semne bune anul are. Spor, Lucian! Că de inspiraţie ştiu că nu duci lipsă… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *