Retrospectiva anului 2019 – romanțuri și alte cele

În primăvara anului 2019, revista Discobolul îmi publica povestirea O mașină care să dureze o veșnicie, relatarea experienței unui jurnalist în Siria cea distrusă de război.

Împreună cu Teodora Matei, am coordonat un nou volum de povestiri de dragoste, pe care l-am numit de data asta Castele de nisip, în cadrul căruia am adunat scrieri de la nouă autori (inclusiv noi doi). Cartea a apărut la editura Tritonic. Textul scris de mine pentru acest proiect, Nu știu să spun povești, descrie diferite etape din viața unui star rock, începând din anii ’70 și până în zilele noastre. O viață desfășurată, ca să folosesc o sintagmă uzitată, sub deviza „drog, sex & rock’n’roll”.

Povestirea O mașină care să dureze o veșnicie a reprezentat o continuare peste ani a nuvelei Lumea prin țeava puștii (inițial o povestire scurtă inclusă în volumul de debut Trilogie (2004), extinsă apoi și inclusă în 2016 în volumul Întâmplări din oceanele timpului). Prin urmare, cum romanul de dragoste la care lucram voia să fie tot o continuare a acelei nuvele, am inclus-o în el. Sună-mă mâine a apărut la editura Tritonic și prezintă vacanța a cinci americance plecate în Franța: o actriță celebră care-și caută un fost iubit, fiica ei răsfățată, bunica ultra-protectoare care încearcă să-i găsească fetei un soț corespunzător, o văduvă bogată și idealistă și fiica ei, o reporteriță sensibilă, dornică să-și trăiască viața la maxim.

În antologia Verbum publicată de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba la editura Libris a fost inclusă o povestire scrisă de mine în urmă cu câțiva ani. Cu bicicleta spre Sasca Montană prezintă o aventură din tinerețea părinților mei și, tocmai de aceea, mă bucur că a văzut lumina tiparului, astfel încât ei să poată regăsi o frântură din viața lor.

Așadar, la finalul retrospectivei, rezultă că în anul 2019:

  • am publicat 3 romane (unul fantasy, unul polițist și unul de dragoste) și un volum de povestiri (împreună cu Teodora Matei);
  • am coordonat 2 volume împreună cu Teodora Matei (unul de dragoste și unul fantasy);
  • am publicat 6 povestiri (două SF, una fantasy, una polițistă, una de dragoste și una mainstream);
  • am avut o traducere în limba franceză (un roman polițist);
  • am avut o traducere în limba engleză (o povestire fantastică);
  • patru povestiri mi-au fost reeditate (două SF, una horror și una mainstream).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *