Șase

21 august 2021

Editura Tritonic

172 pag.

ISBN 978-606-749-558-4,

 

Introducere

La fel ca în cazul celorlalte romane de gen, am dorit să urmez o altă cale, o altă rețetă. De data aceasta am găsit-o într-un protagonist masculin și o călătorie în șase locuri diferite de pe glob (Scoția, Botswana, România, Brazilia, India, Grecia) în șase perioade diferite (din 1970 până în 2019). Practic, sunt șase povești, șase episoade din viața protagonistului, legate între ele peste timp.

Cartea are și o tușă de fantastic. Am ieșit astfel din zona romance-ului clasic și am… hai să zic „alunecat” un pic la marginea realității, dar fără a trece la SF-ul atât de familiar mie. Volumul poate fi considerat unul de dragoste cu iz fantastic.

Deși trebuia să apară inițial în toamna anului 2020, romanul a fost amânat succesiv pentru primăvara lui 2021, apoi pentru finalul verii. Vina este împărțită. Pe de o parte a fost pandemia, care a dat peste cap evenimentele literare și a cam aruncat în aer piața de carte. Pe de altă parte, am fost eu – amenajarea casei și mutarea, la care s-au adăugat și alte motive scriitoricești asupra cărora nu voi insista.

E primul meu volum, după mult timp, care nu conține nici un cuvânt al autorului, nici mulțumiri.

Romanul a fost lansat pe data de 21 august 2021 la Brașov.

Intriga

Aflat în Edinburgh pentru a participa la un concert al trupei Led Zeppelin, Roger Jones primește o invitație la masă de la o femeie necunoscută. Una care, însă, pare să știe multe despre trecutul lui și care moare a doua zi, lăsându-i moștenire întreaga avere. Cu ajutorul ei, Jones pune bazele unei publicații, devine bogat și influent – o viață la care nici măcar nu îndrăznise să viseze. Atâta doar că, o dată la zece ani, enigma femeii iese din nou la lumină, dezvăluind o poveste incredibilă.

Primire

Comentariile sunt închise.