Antologii, almanahuri, reviste

 

Atunci și acum: o noapte de iarnă

Marea degringoladă amoroasă, ed. Pentru Artă și Literatură, 2023

 

O noapte de iarnă îi permite protagonistului să facă o paralelă între cum vedea femeile de o anumită vârstă pe vremea când avea 18 ani și cum le vede la 50.

Vânătoarea

(cu Teodora Matei)

CSF nr. 25, 2023

 

Un joc pe calculator povoacă decesul unora dintre participanți. Povestirea este un prolog al trilogiei Omul-fluture.

Dezumanizare

IA7, ed. Eagle Publishing, 2022

 

Într-un viitor în care omenirea a colonizat sistemul solar, cea mai mare teamă este aceea să nu-și piardă caracteristicile care au definit, atâtea milenii, specia umană.

Așteptând criminalul: o listă a răzbunării

Noir de Cluj, ed. Tritonic, 2022

 

Cum ar fi să știi cine urmează să te ucidă și să aștepți, liniștit, într-un local, să vină să-și ducă treaba la bun sfârșit?

O cupă cu Rosy

Antologia CSF 2021, ed. Pavcon, 2022

 

Pe o lume ce se pregătește să treacă printr-o tranformare, un locuitor se întreabă dacă nu cumva tot ce știu ei despre univers este fals.

 

Mili și Întunericul

Povești de noapte bună, ed. Creator, 2021

Mili e o fetiță care se teme de multe lucruri. Dar are și o sumedenie de întrebări. Și, într-o noapte furtunoasă, își face un prieten mai puțin obișnuit.

Circarul

Verbum 03, ed. Creator, 2021

Arcadia are o întreagă planetă la dispoziție pentru a da viață propriilor vise. Cu toate acestea, mereu tânjește după vizitele Circarului, cel care poartă în arhivele navei sale spectacole culese de pe toate lumile universului.

 

Algoritmul Kindred

CSF nr. 17, 2021

 

Într-o lume în care crimele sunt împiedicate cu câteva minute înainte să se petreacă, are loc un asasinat.

Cum se nasc poveștile

Noir de Brașov, ed. Tritonic, 2021

 

Misterul unei crime este trece din gură-n gură, îmbogățit de fiecare nou povestitor, în încercarea de a descoperi ce se ascunde în spatele ei.

Excursie pe Tera

Antologia CSF 2020, ed. Pavcon, 2021

 

Istoria Terrei poate fi retrăită prin intermediul proiecțiilor virtuale suprapuse peste ruine.

 

Spune-mi Robert

Verbum 02, ed. Libris, 2021

 

Prăbușit pe o planetă, rănit, așteptându-și salvatorii, un explorator își petrece ultimele clipe într-o stare de semi-conștiență în care i se pare că în locul unde a ajuns ar exista viață.

CSF nr. 9 Eu sunt Nikita

CSF nr. 9, 2020

 

Dornic să fugă departe de o omenire pe care o consideră pervertită din punct de vedere moral, un savant încearcă să descopere o modalitate de a realiza o gaură-de-vierme care să-i permită să plece în altă regiune a universului.

 

Antologia CSF 2019 O lume perfectă

Antologia CSF 2019, ed. Pavcon, 2020

 

Un bătrân bolnav e suficient de bogat încât să-și cumpere un loc pe o lume care pare să fi eliminat bolile și moartea.

CSF nr. 7 La marginea nebuniei, yggdrasilul…

CSF nr. 7, 2020

 

Refugiați pe colonia selenară, oamenii duc un trai greu, una dintre puținele plăceri fiind visele induse. Originea unora dintre vise, însă, nu pare să fie umană.

 

Cu bicicleta spre Sasca Montană

Doar atât: scriu

Verbum 01, ed. Libris, 2019

 

Un tânăr decide să-și surprindă iubita și străbate câteva sute de kilometri pe bicicletă pentru a ajunge la ea.

În viitor, doar o mână de artiști vor mai crea ceea ce doresc. Majoritatea va căuta să-și formeze o clientelă fidelă, pentru care să realizeze creații la comandă. 

 

Incotro, homo cosmicus? - Nic Dobre Traiectorii de probabilitate

Încotro, Homo Cosmicus?, ed. Libris, 2019

 

Prima expediție umană pe o planetă similară Terrei are un accident chiar înainte de a intra în atmosferă. Cei care au trimis-o încearcă să afle dacă există supraviețuitori, în timp ce adversarii lor văd oportunitatea de a experimenta un mod de călătorie interstelară inedit, care le-ar permite să câștige cursa spațială.

 

O mașină care să dureze o veșnicie

Discobolul nr. 253-254-255, 2019

Un jurnalist merge în Siria pentru a scrie un reportaj despre viața afectată de război a locuitorilor și ajunge să discute cu bătrân al cărui trecut îl fascinează.

Povestea Generalului

Noir de Timișoara, ed. Tritonic, 2019

 

Generalul îi povestește lui Dinu drama prin care a trecut și l-a determinat să părăsească viața „civilizată” și să-și ducă pe mai departe traiul ca vagabond.

Răsfăț la micul dejun

Gastro Noir, ed. Tritonic, 2018

 

Doi polițiști orădeni încep să ancheteze mai multe decese aparent accidentale și fără legătură unele cu altele. Lucrurile se complică destul de repede, la fel cum se întâmplă și cu relația dintre cei doi.

Dincolo de orizont

Antologia prozei românești science-fiction, ed. Paralela 45, 2018

Într-o dimineață, la apus

Ficțiuni centenare, ed. Pavcon, 2018

 

Un savant descoperă modul prin care se poate trimite un mesaj către civilizațiile extraterestre. În paralel, reușește să redefinească bazele teoretice ale fizicii.

Un caz de înec

BalkaNoir, ed. Kastaniotis, 2018

 

Un om este găsit mort pe malul unui lac din Complexul Weekend aflat în Târgu Mureș. Cercetările poliției scot la lumină faptul că este vorba un scriitor local cu o situație familială dificilă, fiind singurul sprijin financiar al acesteia.

 

Petale de satori

Cele mai frumoase povestiri SF&F ale anului 2017, ed. Vremea, 2018

 

Într-un viitor în care omenirea mai supraviețuiește doar în câteva enclave, roboții încearcă să învețe sentimentele și emoțiile, pentru a putea duce mai departe moștenirea creatorilor lor.

În căutarea lunii-banană

Povestea băiatului și a fluturelui-hartă

Antologie de texte literare pentru copii, ed. Libris, 2018

 

O maimuță crede că luna este o banană uriașă și pleacă în căutarea ei.

Un băiat obligat de părinți să-și petreacă timpul la bibliotecă are ocazia să afle care este farmecul cărților. 

Fantoma din mașinărie

Antologia Helion volumul 5, ed. Eurostampa, 2017

 

Sistemul solar este împânzit cu inteligențe artificiale și roboți, care terraformează toate corpurile cerești. Dar cine le-a creat și pentru ce le-a pus să desfășoare această muncă titanică?

Colții ascunși ai orașului

Noir de București, ed. Tritonic, 2017

 

În perioada interbelică, un ardelean vine la București ca să caute o tânără plecată de acasă, care n-a mai dar niciun semn de viață după o primă scrisoare trimisă imediat după sosire. El se teme că fata a devenit victima răufăcătorilor despre care a citit în ziare că umplu străzile capitalei.

Tratament nediscriminatoriu

Argos Trei, ed. Tritonic, 2017

Într-un viitor în care cinematografia a devenit o artă făcută de fiecare pentru el, dorința unui tânăr de a reînvia gloria producțiilor de odinioară se lovește de problema discriminării existente în acestea, condamnabilă în societatea în care trăiește.

Singularitate

Știință & Tehnică nr. 57, 2016

Un copil suspectat de autism se dovedește un adevărat vizionar în ceea ce privește descoperirea misterelor universului. Până când iese la lumină teribilul secret pe care-l ascunde…

Circarul

Almanah Anticipația 2016, ed. Nemira, 2015

Arcadia are o întreagă planetă la dispoziție pentru a da viață propriilor vise. Cu toate acestea, mereu tânjește după vizitele Circarului, cel care poartă în arhivele navei sale spectacole culese de pe toate lumile universului.

Dincolo de orizont

Dincolo de orizont, ed. Millennium, 2015

Tablou: sakura

Galileo nr. 7, 2015

Distrugerea orașului Nagasaki de către bomba atomică a produs o falie temporală care afectează viitorul. Agentul Asan Te este trimis în trecut pentru a descoperi motivele acestei anomalii. Iar ceea ce găsește acolo îl pune în fața unei mari dileme morale.

Povestea fratelui Jacopo

CPSF nr. 31, 2015

Undeva, cândva, a existat o țară în care norocul și ghinionul au stat mereu în echilibru. După multe reușite va urma cu siguranță căderea, la fel cum o copilărie nefericită, ca a fratelui Jacopo, va aduce oportunitatea unui viitor de succes.

Dincolo de orizont

Argos Doi, ed. MediaTech și TexaRom, 2015

Un experiment oferă unui grup de oameni ocazia de a deveni, practic, nemuritori. Pentru unii, asta este ocazia de a dezlega misterele universului. Pentru alții, cea de a deveni zei. Dar sunt și câțiva care-și dau seama că nemurirea poate fi o capcană.

Povestea lui Xieng Baohui

CPSF nr. 25-26, 2014-2015

A fost o vreme când oamenii mureau în ordinea în care veneau pe lume. Asta îi permitea, fiecăruia, să-și pregătească din timp trecerea dincolo. Până când a venit vremea lui Xieng Baohui. Iar el n-a murit.

Drumul spre

Discobolul nr. 25 (32), 2000

Un pictor călătoreşte accidental în spaţiul bidimensional. În căutarea ieşirii, chiar şi conceptele cu care operează gândirea îşi pierd profunzimea.

Nu este prima dată

Anticipaţia nr. 513, 1994

Personajul unui joc pe calculator iese din lumea lui şi aterizează în cea a băiatului care-l manevrase până atunci, iar întâlnirea celor doi provoacă o reacţie în lanţ.

Rapsodia

Anticipaţia nr. 506, 1993

Patru civilizaţii sunt sortite pieirii şi doar una dintre ele poate fi salvată. Alegerea se face în urma unui concurs în care fiecare trebuie să ofere cunoştinţele sale unei specii nou apărute.

 

 

Comentariile sunt închise.