Ce m-apuc să cetesc în undrea lui 2021

Iaca ce voiu a ceti în perioada care urmează (cât mi-o lua, că-s ardelean, așa că_ce atâta grabă?):

Philip K. DICK – Timpul dezarticulat

1959

Precum am zis, m-am apucat să recitesc cărțile lui PKD. Performanță deosebită în ceea ce mă privește, dar, na, am zis că nenea merită. Le-am luat în ordinea apariției, așa că acum e rândul ăsteia. Îmi amintesc acțiunea, ceea ce e nașpa, că o bună parte din farmecul cărții e dat de twist-ul de la final. De fapt, ăsta e motivul pentru care nu recitesc cărți – știu ce se-ntâmplă-n ele (sau, dacă am uitat, în reamintesc după primele pagini) și, prin urmare, își pierd farmecul (pentru mine). La data celeilalte lecturi, mi s-a părut destul de simplistă ca acțiune, dar mi-a plăcut întorsătura de final. Sunt curios cum o s-o văd acum.

René GOSCINNY & Albert UDERZO – Astérix și goții

1963

M-am apucat să trec din nou și prin aventurile lui Astérix. O parte le știu din perioada copilăriei (când le-am mai văzut pe la unul, pe la altul), o parte din vremea facultății (când le citeam în original de la biblioteca franceză), o parte le-am cumpărat când au apărut în limba română – restul vor fi la prima parcurgere. Că a venit vremea să mă-ntorc la prima mea iubire: benzile desenate. Deocamdată, doar la vizionat, dar sper să revin cât de curând și la masa de desen.

Michael MOORCOCK – An Alien Heat

1972

Am citit demult niște texte de Moorcock. Nu rețin să mă fi impresionat, dar nici să mi se fi părut slabe. Așa că… sunt curios să-l încerc în original. Subiectul seriei The Dancer at the End of Time pare interesant.

Robin HOBB – Corabia nebună

1999

Este una dintre autoarele pe care le ador. Mi-au plăcut ambele trilogii citite de la ea, iar prima carte a trilogiei Corăbiile însuflețite m-a prins, așa că abia aștept să văd ce se-ntâmplă mai departe. Mă pregătesc pentru un festin, fiindcă ador stilul ei de a scrie.

Boris VELIMIROVICI – Colivia sufletelor

2018

Am citit doar câteva povestiri ale acestui autor, prin diferite reviste. Nu pot spune nici că m-au convins, nici că mi-au displăcut. Dar asta e prima carte dintr-o serie space opera, așa că am zis să-i dau o șansă. Nu știu la ce să mă aștept.

Antoniu C. FURDUI – Ah-Ri

2021

N-am citit nimic scris de acest autor. Dar e din Alba Iulia și am avut ocazia să intru în posesia cărții lui. Nu știu la ce să mă aștept.

Florin PURLUCA – Nihil sine bacteria!

2021

Este unul dintre autorii români care-mi plac (știu, încă n-a apărut în serialul ăla al meu, dar aveți răbdare, v-am zis că-s ardelean!). Am cam rămas în urmă cu scrierile lui, dar încerc să recuperez. Și, cum chiar a trecut ceva vreme de când am citit ultima carte scrisă de el, pot zice că-mi era dor să mai văd ce mai născocește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *