Ce mai scriu, ce mai public – august 2021

După o pauză destul de lungă, e vremea să revin la jurnalul de bord unde mă dădeam mare cu ce mai scriu și ce mai public. Dacă vă era dor, sper să vă bucurați. Dacă nu vă era, înseamnă că oricum nu citiți articolele mele. 🙂

Așadar…

Ce am publicat recent și urmează să public în viitorul apropiat

În numărul 3 al revistei Planu’ 9 m-am jucat de-a fan-fiction-ul. Și, fiindcă mi-e tare dragă seria Tenebre a lui Daniel Timariu, nu mi-am permis chestii bășcălioase, ci m-am jucat cât am putut eu de serios. În povestirea Cine-gândește-asta veți avea ocazia să-i (re)întâlniți pe detectivul Alex Anghel, pe înțeleptul satir Otis, dar și pe Aura, Regina Știmelor. Precum și o creatură care nu știe nici cine e, nici cum a apărut. Dar, evident, vrea să afle. Dacă vreți să citiți, vă invit cu drag s-o faceți aici.

Spre finalul lunii august, mai exact pe data de 20, editura Tritonic va lansa la Brașov antologia de literatură polițistă… Noir de Brașov. Am și eu un text acolo – Cum se nasc poveștile. Da, e vorba exact despre cum ia naștere o poveste de gen. Sper să vă amuze la fel de mult cum m-a amuzat pe mine s-o scriu. Antologia se poate pre-comanda aici.

Tot atunci, dar pe 21, voi lansa în sfârșit romanul de dragoste Șase, la editura Tritonic. L-am promis de multă vreme și iată că romanțul a ajuns la final. 🙂 Ca să dau un pic din casă – doar-doar vă stârnesc curiozitatea și-l cumpărați – vă zic că acțiunea începe în 1970, se încheie în 2019 și urmărește viața lui Roger Jones, un englez care se trezește, la 25 de ani, cu o moștenire consistentă lăsată de o necunoscută.. Din nou, am încercat să ofer ceva complet diferit de celelalte romane de gen pe care le-am scris.

În luna octombrie, urmează să-mi apară în numărul 17 al revistei CSF povestirea SF Algoritmul Kindred – un omagiu adus lui Philip K. Dick și lumilor lui (în special celei conturate în Raport minoritar).

De asemenea, vă invit să citiți rubrica lunară pe care o am în revista Galaxia 42, unde lansez speculații despre cum ar putea arăta viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

Unde mă puteți întâlni

Pentru cei care vor să mă întâlnească în perioada următoare, o vor putea face pe Zoom la întâlnirea de luna aceasta a SF, Fantasy & Horror Club Alba (17 august) și la lansarea volumului Noir de Brașov (20 august) și, respectiv, față în față la Brașov, cu ocazia lansării romanului Șase (21 august).

Ce urmează să mai scriu în a doua jumătate a anului

Șansele ca ultimul volum al seriei polițiste Vagabond să fie gata anul acesta sunt discutabile. Îmi cer scuze de la cei care-l așteaptă nerăbdători, dar voi încerca să-l termin cât mai repede (în cel mai rău caz în prima parte a anului viitor). Și sper ca așteptarea să merite. 🙂

În rest, mă voi concentra pe proiectele SF&F puse pentru prea multă vreme deoparte. Nu sunați. Mă teleportez eu aici din când în când. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *