Seria fără nume (I)

Ei bine, da! Lucrez la o serie care n-are nume. Care nici măcar n-a pornit cu ideea unei serii. Pur și simplu, am vrut să scriu o povestire detectivistă într-un cadru fantasy și mi-a plăcut atât de mult procesul de realizare al acestei combinații, încât mi-am dat seama că voi dori să revizitez, când și când, universul astfel creat. Deocamdată, cuprinde doar două povestiri:

  • Străinul palid din Mirabilis (2017) a apărut în colecția Povestea a editurii Tritonic. Un călător aflat în trecere prin satul Mirabilis este găsit cu gâtul retezat. Bătrânii așezării îi cer unui alt străin aflat în trecere, Nadír, să-i ajute în găsirea ucigașului.
  • Prințul din Çeretkipi (2019) a fost inclusă în volumul de povestiri Sub Apa Dragonului Strâmb, apărut la editura Tritonic. Ajuns într-un han din Çeretkipi, Nadír povestește pățania din Mirabilis. Cum prințul moștenitor al locului este găsit decedat, relatarea călătorului ajunge la urechile lui malik Almazar, care-i cere să afle cauza morții fiului său.

Cu siguranță vor mai fi povești cu „anchetele” lui Nadír pe tărâmuri magice, printre creaturi fantastice. Despre câteva dintre planurile de viitor, săptămâna viitoare. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *