Povestea lui… (II)

Printre multele ţări despre care s-a aflat de la călători, neguţători, ori poate chiar de la vreun om-poveste, se găsea una cu obiceiuri tare ciudate.

Fraza aceasta conține elementul cheie pentru a afla despre ce va fi vorba în următoarea „poveste a lui”. Una la care deja am început să lucrez. Titlul de lucru este Povestea omului-poveste și, dacă lucrurile merg bine, sper s-o finalizez anul acesta.

Există schițate idei pentru încă patru povestiri care să-i urmeze acesteia. De asemenea, am idei pentru două prequel-uri, adică texte care, într-o cronologie relativă, s-ar petrece înaintea acțiunii din Povestea lui Xieng Baohui. Într-adevăr, deși nu sunt legate între ele direct, toate cele 12 povestiri fac parte dintr-un cadru general, fiecare având o oarecare poziționare spațială și temporală.

Există și intenția de a le aduna pe toate într-un volum, deși e posibil ca el să plictisească un cititor care ar dori să-l citească din scoarță-n scoarță. De ce? Așa cum au remarcat unii dintre cititori, fiecare povestire respectă aceeași rețetă – deoarece acesta a fost ideea de la care a pornit seria. Și, chiar dacă acțiunile diferă, e posibil ca parcurgerea succesivă să nu fie satisfăcătoare.

Dar mai este până la momentul acelei decizii. Când va veni vremea, voi vedea ce voi face. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *