Haotic (I)

Am început seria Cartea haosului fără a-mi stabili un număr de cărți. Dacă tot e haos, atunci să fie până la capăt. 🙂 Într-o notă mai serioasă, intenționez s-o las să meargă atâta cât simt că am ce spune în cadrul ei – fie că e vorba de firul principal pe care-l urmăresc acum, sau de diverse cărți și povestiri de sine stătătoare care vor dezvolta o anumită lume, ori vor urmări aventurile unui anumit personaj.

Iată ce a apărut până acum în cadrul seriei care (la editura Tritonic), în ordinea cronologică a acțiunii:

Afacerile sunt afaceri e o povestire din 2019 inclusă în volumul 3.6. Ea prezintă ghilda Neguțătorilor din viitorul distopic al Terrei, prin intermediul unui reprezentant al ei, TuRamon. Titlul vine de la motto-ul acestei ghilde, pentru care nu există sentimentalisme, datorie, ci doar afaceri.

Cartea haosului a reprezentat primul roman al seriei și a fost publicat în 2018. Un ritual satanist duce la dispariția unei fete ce desena ființe imaginate de ea. Atâta doar că respectivele ființe făceau parte atât din lumi fantastice pe care, astfel, le-a (re)adus la viață, cât și din viitorul distopic al Pămâtului, cu care stabilește un canal de comunicare. Ființele fantastice aduse la viață încearcă să facă tot ce le stă în putere ca lumile lor să rămână ancorate în realitate și să nu dispară din nou, conduși de Contele Dracula și de Regina Ielelor, care încep să-și recruteze personal din rândul oamenilor (în special adolescenți).

Cartea haosului II: Criptele timpului, apărută în 2019, continuă acțiunea primului roman. Lumile care au reușit să-și asigure supraviețuirea încep să-și consolideze prezența în realitate, aducând la viață o serie de alte ființe, lumi și artefacte din criptele timpului. Conștienți că asta poate însemna sfârșitul realității noastre așa cum o cunoaștem, un grup de gardieni încearcă să salveze ce se mai poate din prezentul Terrei, în timp ce un om venit din viitor își dă seama că acest prezent poate schimba viitorul distopic în care trăiește el.

Săptămâna viitoare, atât cât se poate, voi încerca să găsesc câteva repere în haosul a ceea ce va urma. 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *