Un simplu vagabond (II)

Ce va urma pentru seria Vagabond? Într-o anumită privință, lucrurile sunt destul de clare. Atunci când am început seria, aveam o idee de ansamblu despre povestea lui Dinu și am stabilit că o voi împărți în cinci cărți. Între timp, însă, au apărut o serie de spin-off-uri, precum și ideea că îmbrăcarea costumației de vagabond pe parcursul unei anchete devine similară momentului în care un om obișnuit devine super-erou.  Adică Dinu nu devine un simpli vagabond, ci se transformă în Vagabond.

Ținând cont de cele spuse mai sus, viitorul acestei serii ar putea arăta astfel:

  • Al patrulea volum al seriei principale, intitulat Văduva neagră. Manuscrisul a fost predat la editură și va apărea în perioada următoare. Primul capitol poate fi citit aici.
  • Al cincilea roman al seriei principale. Povestea lui Dinu ajunge la un final. Acest volum este sigur, iar apariția lui e preconizată pentru 2021 (dacă nu se ivește vreo situație similară celei din 2019, când volumul al patrulea a fost amânat pentru a nu se suprapune cu spin-off-ul Femeia din portbagaj)
  • O povestire spin-off care-l are ca protagonist pe inspectorul Bințințan. Consider că și el este unul dintre personajele seriei care merită așa ceva, felul lui de a fi poate spune o poveste.
  • Un alt roman spin-off avându-l ca protagonist pe Marian Duca, tot într-o colaborare internațională (de data asta greco-română). Anul trecut, prin vară, aș fi zis că șansele de materializare ale acestui proiect sunt mari, dar acum tind să cred că au coborât sub 50%. Discuțiile cu cealaltă parte au fost purtate, intriga a fost conturată, dar… deocamdată a intrat în stand by.
  • O serie de romane sau de romane grafice care are ca protagonist super-eroul… Vagabond – un personaj misterios, costumat ca un vagabond, care „salvează situația” și nimeni nu știe dacă e o singură persoană (și, dacă da, cine e aceea), sau o grupare secretă cu un scop necunoscut.

Cam astea ar fi planurile la momentul actual privind această serie. Bine, fiind vorba despre polițiste, poate doar v-am pus pe o pistă falsă. 😉

2 comentarii

  1. ILEANA - ANDREEA DROP

    Ff faine planuri. Acum sa le vedem si in realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *