Jurnal de văduvă. Neagră.

Sec de General. Recoltă veche, stoarsă bine în teascul vieții și lăsată la maturat în butoiul cu melancolie.

Al patrulea roman al seriei Vagabond e gata! A durat doi ani, pentru că s-a infiltrat o femeie dintr-un portbagaj, dar a ajuns la final. Poate a fost bine, a apucat să dospească mai mult. Cu siguranță, anumite idei inițiale au avut timp să se dezvolte, să se ramifice, să se lege în moduri pe care nu le intuisem la început.

Ideea de bază este că Dinu devine suspect în cazul unui deces. Știind că e nevinovat, începe să ancheteze de unul singur, încercând să afle dacă e vorba despre o crimă și, în cazul respectiv, cine e ucigașul. Doar că nu poate beneficia de ajutorul amicilor săi polițiști – mai mult, se simte trădat pentru că aceștia îl urmăresc.

Destul de repede, găsește o pistă posibilă: o femeie care agață bătrâni pe rețelele de socializare. Apoi mai află despre câteva decese. Și ajunge în posesia unor caiete cu însemnări. Iar un necunoscut vrea să-l angajeze.

Despre toate astea este vorba în romanul Văduva neagră. Care ar fi trebuit să apară în a doua parte a acestei primăveri, dar urmează să vedem cum vor sta lucrurile în condițiile actuale ale pandemiei.

Deocamdată, contează că l-am terminat. Și va apărea. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *