Jurnal de bord

Începutul de an a adus cu el publicarea a trei povestiri, toate SF:

O lume perfectă este o reeditare a unei povestiri apărute pentru prima dată în 2016 în Revista de suspans. Anul acesta, ea a fost inclusă în Antologia CSF 2019 apărută la editura Pavcon şi relatează cazul unui bătrân bolnav, căruia bogăţia îi permite să devină cetăţeanul unei lumi perfecte, unde boala şi moartea par să fi fost învinse. Volumul se poate comanda aici.

La marginea nebuniei, yggdrasilul… are o istorie mai complexă. A existat o povestire scrisă de mine prin 1986-87, numită OZN-ul. Drastic revizuită după aproape două decenii, ea a fost inclusă în al doilea volum al meu, Zeul Kvun (2004). În 2015, textul a beneficiat de o nouă revizuire completă, păstrând doar câteva elemente de bază ale textului anterior, motiv care m-a determinat să-l redenumesc, considerându-l că a devenit, practic, o nouă povestire. A fost publicat în Helion Online. Anul acesta, ea a intrat în cuprinsul numărului 7 al revistei CSF. El prezintă aventura omenirii ce mai supravieţuieşte doar în coloniile selenare, unde-şi împarte timpul între munca istovitoare şi recreerea prin intermediul viselor induse – dintre care unele se dovedesc a fi mai mult decât simple experienţe onirice. Revista se poate comanda aici.

Treaz este un text nou, apărut în numărul 2 de anul acesta al revistei Galaxia 42. El vorbeşte despre trei personaje din trei epoci diferite – un viitor super-tehnologizat, un secol al XIX-lea alternativ, steampunk şi o lume fantasy – care par a fi legate unele de altele prin intermediul unor întâmplări stranii la care participă. Puteţi citi povestirea aici.

Cam atât. Sefe rulz! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *