Strada Ghinion, nr. 13

Întâlnirea din februarie a Science Fiction, Fantasy & Horror Club Alba a avut loc pe data de 13. Din fericire, n-a fost vineri. Din nefericire, am invocat numărul 13. Unii-au zis că e de bine, alții că ba, iar alții… nici hăis, nici cea. În fine. Aparent, doar câțiva au considerat că 13 ar purta noroc sau ghinion. Marea majoritate nu credea că ar avea vreo importanță mai mică sau mai mare decât alt număr. Atâta doar că pe celelalte nu stăm să le studiem.

Am trecut apoi de la superstiție la alte cele. De exemplu, la numerologia pitagoreică ori tantrică (ultima, din păcate, fără demonstrații practice). Apoi la chestiuni mai practice, cu numerele care-au ajutat dezvoltarea științelor, ajungând până la imaginarea modului cum ar putea ele pune bazele comunicării cu o specie extraterestră întâlnită cândva.

Și ne-am mai dat noi cu părerea dacă există o realitate obiectivă, ori doar cele subiective, am trecut pe la zei și-am încercat să ne dăm seama dacă le pasă de noi, sau dacă ne pasă nouă de ei. Că, na, zeii sunt și ei fără număr. Iar la final, ca să scăpăm de închistarea (pseudo)științei, ne-am refugiat în artă, adică în niscaiva cântece de inimă albastră, pe strune de chitară.

A! Și-am fost 13 la întâlnire. Mă rog, am făcut ca la toate superstițiile: am tot căutat metode de numărare și aranjare în sală ca să ne iasă undeva un 13. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *