La ce voi lucra în 2020

Îmi place foarte mult să mă întorc Acasă. Acolo, unul dintre locurile unde mă simt foarte bine este Universul Frontierei. A fost alături de mine încă de când aveam 6 ani. Practic, am crescut împreună. Pe la 14 ani, am început o trilogie în bandă desenată: Planeta de cristal – Confruntarea – Androidul. Am finalizat doar primele două părți, a treia rămânând neterminată. Câteva referiri la ce era acolo se pot regăsi în nuvela Când penele roșii vor plânge. În sfârșit a venit vremea să culeg ideile, să le metamorfozez în conformitate cu modul cum a evoluat acest univers până acum, și să le transpun în scris. Prin urmare, am început deja lucrul la primul volum.

Pentru cei care au așteptat anul trecut al patrulea volum al seriei Vagabond și au trebuit să se declare mulțumiți cu spin-off-ul Femeia din portbagaj, scris în colaborare cu Jacky Schwartzmann, vestea bună e că anul acesta vor avea parte de cartea așteptată. Vagabond 4 e în lucru, iar Dinu se află deja în prins în mijlocul unei serii de decese care ridică semne de întrebare. Partea neplăcută este că ajutorul atât de util primit până acum de la prietenii criminaliști Duca și Bințințan pare să fi devenit indisponibil.

Seria Cartea haosului își continuă și ea drumul. Lucrul la cel de-al treilea volum n-a început încă, deocamdată creionez firele narative pentru fiecare dintre multele personaje și direcții ale primelor două cărți. Țesătura e devenit deja destul de complexă, așa încât am nevoie să lucrez cu atenție la detalii înainte să trec la fapte. Dar voi începe să scriu în cursul acestui an.

Pentru fanii poveștilor mele de dragoste veștile sunt și bune, și rele. Vestea rea este că nu promit că va apărea în 2020 un nou roman (nici nu spun sigur că NU va apărea), cea bună e că am ideea și voi începe să scriu la ea anul acesta. Va fi ceva… mai deosebit față de precedentele încercări și, tocmai de aceea, am nevoie de mai mult timp pentru a o pune la punct.

Cel mai probabil voi începe lucrul și la un nou roman polițist. E o încercare de alt fel decât cele de până acum din seria Vagabond și e posibil să devină o nouă serie, dacă va avea succes. Deocamdată am notate câteva idei și am început să studiez posibile fire narative pentru a crea o poveste închegată.

Împreună cu Teodora Matei, plănuim să coordonăm un nou volum colectiv de povestiri – de data asta unul noir. De asemenea, probabil că ne vom pune mai serios pe discutarea continuării volumului Un străin în Regatul Assert, iar dacă lucrurile merg bine și găsim povestea potrivită care să continue aventurile din acel roman, sunt șanse să ne apucăm de scris chiar anul acesta.

Ceea ce-mi doresc în 2020 e legat de lucrurile spuse la început – întoarcerea Acasă. Cu alte cuvinte, mă voi strădui să dedic mai mult timp scrierii de noi povestiri SF, lumea mea dragă. Și să reușesc să duc mai departe proiectul început împreună cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba – Science Fiction, Fantasy & Horror Club Alba.

Evident, sper să fiu prezent și anul acesta cu stand de autor la East European Comic Con București, Transylvania Comic Con Cluj Napoca și Bookfest Timișoara (alături de dragii mei colegi Teodora Matei și Daniel Timariu) și să particip la cât mai multe târguri și evenimente voi putea. 😉

4 comentarii

  1. Faine planuri! Îți țin pumnii să iasă toate-toate! Mă bucur că avem un proiect comun: Noir de… și o mică căciulă de evenimente la care vom participa alături de Teodora.

  2. Iar eu abia va astept pe toti trei. Cu idei concretizate si anul acesta sigur ne vedem la comic con bucuresti plus la alte cateva evenimente de acasa. Iar vestea continuarii de SF-uri ma bucura atat de mult, ca deja dau din coada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *