Retrospectiva anului 2019 – policier

O inițiativă care a avut succes la Bookfest Timișoara a fost, anul acesta, proiectul Noir de Timișoara, coordonat de Daniel Timariu. Apărut la editura Tritonic, volumul include și o povestire scrisă de mine: Povestea Generalului. Pentru cititorii seriei Vagabond trimiterea este clară – și, într-adevăr, textul relatează evenimentele care l-au determinat pe enigmaticul vagabond poreclit Generalul să abandoneze viața obișnuită și să devină un om al străzii.

Deși promisesem pentru 2019 volumul al patrulea, fanii seriei sus-pomenite au fost nevoiți să se mulțumească cu un spin-off. Motivul? În cadrul sezonului Franța-România, cu sprijinul Muzeului Național al Literaturii Române, a festivalului Quais du Polar și a Institutului francez, am fost implicat într-un proiect pentru care țin să le mulțumesc din suflet Luciei Verona și lui Bogdan Hrib. Mai precis, am scris un roman la patru mâini împreună cu scriitorul francez Jacky Schwartzmann. Acțiunea urmărește două anchete paralele, una desfășurată în Franța, cealaltă în România, care încearcă să dezlege misterul ce înconjoară moartea unei femei găsite în portbagajul unei mașini. Cartea a apărut în limba română la editura Tritonic sub titlul Femeia din portbagaj, iar în Franța la editura La Fosse aux ours sub titlul Le Coffre.

Anul se încheie, așadar, cu o povestire și un roman apărut în două țări. Și cu volumul al patrulea al seriei Vagabond aflat în lucru. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *