Parfumul Cracoviei

(fragment)

 

După ce melodia îşi încheie ultimele acorduri ale ritmului obsedant, Marcelina deschise ochii şi rămase cu ei pironiţi asupra unei orhidee galbene, ce înflorise în toată splendoarea celor zece cupe cu petale catifelate.
– Ce se întâmplă cu mine? murmură inaudibil.
După ce-l întâlnise pe Mateusz, viitorul vieţii ei devenise o cale extrem de bine conturată. Poteca de Aur, cum obişnuia să-i spună, căci lumina înaintea ei ca un far. Mateusz era un abis de suferinţă, deschis în faţa ei, pregătit să-i primească revărsarea iubirii. Asemenea unei ape, sufletul Marcelinei îl umplea, strecurându-se în fiecare cotlon pentru a alina suferinţa, stingând rănile arzătoare. Asta era menirea ei, asta îi dădea energie, scop şi putere de a merge mai departe. Nu-i trebuia nimic altceva în afara unei vieţi liniştite, a unui suflet căruia să-i ofere mângăiere.
Nu căutase niciodată altceva. Odată găsită persoana potrivită, viața ei se mulase complet în jurul acesteia. Iar acum…
Acum se bucura de semnalele trimise de altcineva. Le aștepta, se hrănea cu ele la micul dejun, adunând energie pentru ziua ce urma și la cină, pregătindu-și somnul liniștit. De ce toate astea?
Răspunsul era simplu. Mateusz își închisese ușile sufletului, iar ea nu-și mai găsea locul. Se ofilea, întocmai cum se întâmpla deja cu una dintre florile de pe cele două tije ale orhideei. Și atunci, disperat, sufletul ei căuta, căuta…
Putea fi oricine. Tânjea după o himeră, un ceva de care să se ancoreze. Adam se nimerise la momentul potrivit în locul potrivit. Când avea să-și regăsească echilibrul interior, iluzia avea să se risipească precum ceața dimineții.
Era sigură de asta. La fel de sigură cum era că ploaia ce răpăia pe pervaz avea să dureze toată noaptea. Mai privi o dată mesajul de la Adam. Apoi profilul lui. Postările – majoritatea evenimente deosebite din lumea medicală mondială, toate extrem de interesante. Se opri asupra unei fotografii.

2 comentarii

  1. Mi-a plăcut cartea. Amcitit-o saptămâna trecută. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *