La ce mai scriu

M-am gândit să vă mai zic câte ceva despre ce-am scris în ultima vreme…

  • am terminat o povestire fantasy, intitulată Prințul din Çeretkipi. Cei care au citit Străinul palid din Mirabilis (2017) își amintesc cu siguranță de Nadír, cel care a luat la întrebări necromanți și stăpâni de dragoni pentru a desluși ițele unei morți misterioase. De data aceasta, serviciile sale sunt solicitate de niște neguțători și au în centrul lor un os domnesc.
  • în volumul Zeul Kvun (2004) se găsește o povestire intitulată Colți și gheare, care relatează constatările a două expediții trimise să exploreze aceeași planetă. Majoritatea povestirilor din primele două cărți publicate de mine au fost revizuite. Unele au devenit parte a volumului Povestiri fantastice (2016), altele au fost incluse în texte de mai mare întindere, iar câteva au fost rescrise păstrându-se doar ideea de bază – caz în care le-am schimbat numele. Până recent, Colți și gheare a rămas în standby, deoarece nu găsisem rețeta potrivită și nici nu mi se părea că, în forma originală, era la nivelul pe care mi-l doresc. Acum, lucrurile s-au schimbat. Pornind de la ideea enunțată anterior am rescris întreg textul, rezultând practic un text complet nou. L-am intitulat, la sugestia lui Daniel Timariu, Traiectorii de probabilitate. Dacă povestirea originală era un pic umoristică, un pic SF, aceasta este SF pur.
  • un alt text SF terminat zilele acestea n-are încă un titlu definitiv. Provizoriu, se numește Eu sunt Nikita și povestește încercarea unui savant de a găsi o metodă de teleportare pentru a scăpa de civilizația umană, de care e sătul.
  • în fine, un al treilea text SF la care încă lucrez a plecat de la o întâmplare trăită de mine într-un hotel bucureștean și am decis să mă joc cu ea într-un stil a la Philip K. Dick.
  • eu și Teodora Matei încercăm să adunăm un volum de povestiri fantasy. De fapt, Prințul din Çeretkipi a fost scrisă pentru el. Ce autori vor fi prezenți în volum… voi spune puțin mai încolo. Voi arunca doar o mică pastilă – veți găsi și o povestire dintr-o serie cu mulți fani. 😉
  • n-am neglijat nici romanele. Am început deja lucrul la romanul de dragoste care urmează să apară în toamna acestui an. Deocamdată nu are titlu, dar acțiunea se petrece la vreo 13 ani după cea din nuvela Lumea prin țeava puștii, publicată în volumul Întâmplări din oceanele timpului (2016).
  • chiar dacă anul acesta am stricat ordinea și am publicat un spin-offFemeia din portbagaj (volum scris împreună cu Jacky Schwartzmann), n-am lăsat deoparte seria „de bază” Vagabond. Lucrez deja la volumul al patrulea, a cărui acțiune începe la Deva.

Care e stadiul de lucru al celor de mai sus puteți vedea pe coloana din dreapta site-ului. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *