Pregătiri pentru Gaudeamus 2018

O nouă ediție a Târgului internațional de carte Gaudeamus bate la ușă. Și, așa cum se întâmplă din 2014 încoace, nu voi lipsi de la ea. Cu ce vă aștept de data aceasta? Ei bine…

…cu un nou roman de dragoste, intitulat Fata cu rochii înflorate. De data aceasta, am ales Germania ca decor al acțiunii, iar poveștile sunt mai multe și mai complicate. Mai exact, cartea urmărește cinci relații – unele pe cale să înceapă, altele în plină desfășurare, iar unele aflate la final. Așa cum v-am obișnuit din celelalte volume de dragoste, veți întâlni scene de viață: amuzante, triste, fierbinți, realiste. Și un personaj, fata cu rochii înflorate, care, deși e secundar, e atât de important încât a dat numele cărții. Pentru cei care nu puteți ajunge la târg, romanul poate fi precomandat pe site-ul editurii Tritonic.

…cu o nouă povestire polițistă, Răsfăț la micul dejun, în antologia Gastro Noir, păstorită de Bogdan Hrib, care va apărea tot la editura Tritonic. În ea, doi polițiști anchetează mai multe decese petrecute în Oradea și care, la prima vedere, par să nu aibă legătură unele cu altele: o sinucidere căreia i se alătură o crimă aparent accidentală, un accident mortal de mașină… Apoi lucrurile se precipită. Două mici detalii: unul dintre personaje va apărea în volumul al patrulea al seriei Vagabond și, deoarece antologia este construită în jurul unor rețete culinare, veți avea ocazia să aflați cum se prepară un fel de mâncare creat chiar de mine. 😉

…cu o mai veche povestire SF, Dincolo de orizont, în Antologia prozei românești science-fiction, realizată de Michael Haulică, ce va fi lansată la editura Paralela 45. Textul a mai fost antologat de două ori până acum și a primit premiul RomCon în 2015, la secțiunea „Cea mai bună povestire SF a anului 2014”. Pentru cei care nu l-au citit până acum, le spun doar că este un hard-SF în care un grup de oameni descoperă cum pot deveni, practic, nemuritori. Întrebarea care se pune, însă, este ce am face dacă am deveni astfel.

 

Evident, la standul editurii Tritonic veți găsi și celelalte cărți ale mele (inclusiv cel mai nou roman SF scris în colaborare cu Teodora Matei, Un străin în Regatul Assert) și antologiile ori volumele colective la care am contribuit în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *