Sfârșit de vară cu povești

Iaca, a sosit vremea să mă ridic de la umbra copacilor sub care m-am adăpostit și să pornesc pe cărările lumii, purtând în spate tolba cu povești. Iar de vreți s-aflați ce-am mai născocit, cu ce muze-mi însoțesc drumul și prin ce târguri m-or purta pașii în zilele ce urmează, ascultați ce-am a vă istorisi, printre triluri de păsărele și țârâit de greieri.

O vreme, am stat deoparte, ferindu-mă de vipia zilei, alături de un alt călător prin lumea slovelor, Teodora Matei. Dintr-o vorbă, dintr-o snoavă, am încropit o poveste cu un prinț ce creștea într-o lună cât alți copii-ntr-un an și căruia i-a fost ursit să-nfrunte o mașinărie zburătoare cum nu s-a mai văzut, pre numele ei Balauros. Un basm, așa cum sunt multe, dar povestit în cheie steampunk. Un străin în Regatul Assert este romanul pe care vi-l propunem anul acesta, acum, că am sfârșit cu trilogia Omul-fluture. O carte pe care-o veți putea găsi pe tarabele negustorilor la începutul acestei toamne, odată cu festivalurile SF.

O altă poveste am ticluit de data aceasta singur, în timp ce mă ospătam cu merindele din desagă. Nu de alta, dar umblă vorba-n sat că se-adună istorii despre crime-ntunecate săvârșite primprejurul meselor îndestulate. Răsfăț la micul dejun vorbește, așadar, despre un șofer care sună la 112 pentru a raporta că a ucis o femeie cu mașina, dar că n-ar fi el vinovatul, și despre un cuplu găsit mort în dimineața de după un chef de pomină. Și, dacă toate-or merge bine, povestea aceasta o veți putea ceti pe la sfârșitul toamnei, când bruma se pregătește să se-aștearnă prin grădini.

Între 31 august și 2 septembrie, mă voi bucura de aerul din Târgu Mureș la festivalul SIMFEST, unde noi, scribii, vorbi-vom despre ultima noastră ispravă, Domino 2: Misterele Râșnovului.

În celălalt sfârșit de săptămână, 7-9 septembrie, care va să zică, voi poposi la Reșița, să văz cum fi-va anul acesta festivalul SF numit RomCon. Acolo, cică, printre numirile la premiile secțiunii de nuvele, s-ar afla și snoavele mele Petale de satori și Străinul palid din Mirabilis.

Despre altele ce-or mai fi și când or mai fi, om povesti pe-ndelete mai încolo. 😉

2 comentarii

  1. Carolina Bianca

    Ioiiii!!! Vreau cartea „Un strain in regatul Assert”! Are și un pic de romance??? Dar ne întâlnim pe 7 octombrie la Brasov??? Felicitări și succes!!!

    • Bogdan Lucian Dragoş

      Are și romance. 😉 Și se va lansa cel mai probabil la Brașov, la AntareSFest. Sper să ne vedem, încă nu știu exact în care zile voi fi prezent la eveniment. Dar Teo va fi acolo, cu siguranță! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *