De la mare la Pitești, cu escală în Ardeal

Am rămas dator cu câteva povești din luna lui Florar. O lună în care m-am plimbat prin țară, cu cărțile alături, în compania colegilor mei în ale scrisului, întâlnind oameni cărora le sunt dragi cărțile.

Prima oprire a fost la mare, un loc pe care nu-l mai vizitasem de 14 ani. Mirela Oprea, cea care-și încântă fanii cu o minunată saga de dragoste, ne-a găzduit la Hotel Opera din Mamaia. Acolo am lansat Schițe de iubire, volumul moșit împreună cu Teodora Matei, între coperțile căruia am adunat zece autori cu poveștile lor romanțate. O atmosferă superbă, un public cald și un show pe care ne-am străduit să-l facem cât mai plăcut, în ciuda oboselii resimțite de toți autorii după drumul lung. Dănuț Ungureanu, Teodora Matei, Anamaria Ionescu, Teodora Anghel, Bogdan Hrib, Rebeca Cojocaru, Mirela Oprea și cu mine ne-am dat în stambă, vorbind vrute și nevrute. Se pare că reprezentația n-a fost chiar așa de rea, că oamenii ne-au cumpărat. La pachet. 🙂 Sau o fi fost de vină „aia mică”, Teodora Șerbănescu, venită și ea ca să vorbească despre romanul ei de debut, Dincolo de ziduri? Ori poate gazda noastră, ce a lansat Cavalerii timpului, primul volum al unei noi serii?

A doua zi, după ce am dat autografe pe bandă rulantă pe exemplare precomandate pe site-ul editurii Tritonic, am refăcut reprezentația la o aruncătură de băț mai departe, adică în Constanța. Ne-am găsit culcuș într-o librărie nouă și cochetă, caldă, numită Dorian Gray. Public mai puțin de astă dată, dar atmosfera a fost la fel de plăcută. Și sesiunea de dedicații la fel de plină de glume.

Câteva zile mai încolo, revenit pe meleagurile natale, am lansat al treilea volum al seriei polițiste Vagabond, Picătura chinezească, în cadrul Târgului de carte Alba Transilvana organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. O sală neîncăpătoare a găzduit evenimentul în care Maria Ileană (ce și-a lansat volumul Recruții, primul dintr-o trilogie) a fost un excelent maestru de ceremonii. Întrebările primite din public de ea, de mine și de Bogdan Hrib au fost sarea și piperul zilei.

După ce am dat o fugă în capitală, pentru a participa cu stand de autor la East European Comic Con 2018 împreună cu Teodora Matei (mulțumim din suflet, Anamaria, Rebeca și Bogdan!), i-am însoțit pe Bogdan Hrib și Lucian-Vasile Szabo la Cluj la o întâlnire cu studenții lor. Și, dacă tot s-a ivit ocazia, am prezentat și câteva dintre cărți. Cu vânzare, autografe și tot tacâmul.

Ultimul eveniment al acestei luni aglomerate l-a constituit invitația Carolinei și a Daninei de a participa la o prezentare de carte în Pitești. Cine sunt cele două? Cititoare pline de inițiativă, ce s-au gândit să aducă în orașul lor scriitori ale căror cărți le plac. Și, cum sunt mari amatoare de romanțuri, ne-au poftit pe autorii Schițelor de iubire să vorbim despre volumul cu pricina.. Am reușit să ajungem eu, Teodora Matei, Rebeca Cojocaru, Teodora Anghel și, din nou, „aia mică”, Teodora Șerbănescu. Recunosc că am fost tare curios cum va decurge evenimentul, pentru că e prima dată când particip la ceva organizat de cititori, nu de autori/editură/oficialități. Ei bine, mi-a plăcut! Mult! Și mai vreau! 🙂

2 comentarii

  1. Carolina Bianca

    Și eu mai vreau sa veniți la Pitești! Ne-am bucurat tare mult sa va avem în orașul nostru!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *