East European Comic Con 2018

Acum doi ani, organizatorii East European Comic Con-ului au decis să accepte și scriitori pe Aleea Artiștilor. Prin intermediul unei bune prietene am ajuns și eu acolo – mai mult din curiozitate. Nu-mi închipuiam că volumele mele ar putea stârni prea mare interes în rândul unor persoane care veneau acolo pentru altceva. Un „ceva” pe lângă care scrierile mele erau cam ca un fir de nisip pe o plajă.

Experiența a fost suficient de reușită încât să mă determine să revin anul următor. Apoi să plasez acest eveniment în agenda mea anuală, ca pe un lucru pe care nu-mi permit să-l ratez. Spre marea mea bucurie, anul acesta mi s-a alăturat și partenera în ale scrisului, Teodora Matei. Împreună, am avut parte de trei zile superbe.

A fost, pe de o parte, bucuria de a participa la acea sărbătoare a imaginației. Sper că va veni cât de curând ziua în care personaje din cărți, benzi desenate, filme și jocuri românești se vor plimba și ele pe acolo. Pe de altă parte, a fost bucuria întâlnirii cu cititorii. Unii dintre ei mi-au căutat standul după ce se obișnuiseră cu prezența mea din anii precedenți. Un moment aparte l-a constituit cel în care două doamne s-au oprit la cărțile Teodorei – o urmăreau pe Facebook, aflaseră că era acolo și doreau s-o cunoască, să ia cărți cu autograf. Altul l-a constituit reîntâlnirea cu cititori dragi, pe care mă bucur să-i văd de fiecare dată. Au fost și momente aparte în care am primit la standul nostru cititori noi. Pentru că, evident, marea majoritate a celor prezenți n-auziseră în viața lor de noi. Dar au decis să-și rupă din timpul și banii lor ca să ne acorde o șansă. Să ne lase să ne spunem poveștile. Unii dintre ei chiar ne-au impresionat – cumpărând o grămadă de cărți, pozându-se cu noi, ori lăudându-se pe Facebook că ne-au cunoscut. Și noi ne lăudăm cu ei. Și ne simțim onorați.

Cum Teodora și cu mine am avut standurile alăturare și multe dintre cărți sunt comune, „ne-am vândut” laolaltă. Și, astfel, topul celor mai căutate cărți cuprinde creații ale amândurora. Iată cum arată primele poziții:

  1. Omul-fluture, primul volum al trilogiei omonime, scrisă în colaborare cu Teodora
  2. Cartea haosului
  3. 3.4, volumul scris împreună cu Teodora și Daniel Timariu
  4. aici au fost patru cărți
    1. Stăpânul castelului, superbul roman al Teodorei
    2. Antologia Noir de București
    3. Antologia Schițe de iubire
    4. Picătura chinezească, al treilea volum al seriei Vagabond

Pentru al treilea an la rând, Omul-fluture ocupă o poziție fruntașă. Se pare că, la nivel de idee, am stârnit cu el interesul cititorilor. Sperăm s-o facă și conținutul. 🙂

Am organizat și anul acesta tombola în care cumpărătorii puteau câștiga o carte de la stand. La sugestia Teodorei – neobosită pe durata întregului eveniment – am acostat un cosplayer și l-am rugat să extragă un bilet din sacul de tombolă, transmițând totul într-un live pe Facebook cu care era să ne prindem urechile. Câștigătoarea, Papa Alexandra, a ales Picătura chinezească drept premiu.

Și partea cea mai frumoasă vine abia acum: unii dintre cititori au început deja să ne trimită feedback despre cărțile cumpărate și citite. Yeeeey!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *