„Pulsar” și „Zin” #2

În numărul 86 din Gazeta SF prezint volumul de povestiri Pulsar, publicat de Liviu Surugiu la editura Tracus Arte și al doilea număr al revistei Zin.

Pulsar – Liviu Surugiu

Spuneam despre precedentul volum al lui Liviu Surugiu, Acesta este trupul meu, că m-a pus într-o mare dilemă. Pe de o parte, este o carte bună, cu texte de calitate, o mostră perfectă a talentului autorului. Pe de altă parte, un cititor care a urmărit tot ce a publicat scriitorul s-ar simți dezamăgit să găsească acolo o povestire ce mai apăruse într-un volum cu o jumătate de an înainte, o alta ce fusese publicată în formă extinsă cu doi ani mai devreme și o a treia ce prezintă toate premisele pentru a fi dezvoltată ulterior la maximul potențialului său.

E de înțeles că am fost curios să văd ce rețetă va folosi Liviu Surugiu în noul său volum de povestiri, Pulsar.

(continuarea aici)

 

Zin #2

zin2

Al doilea număr al revistei Zin este mai voluminos decât primul. De altfel, editorul Lucian Cristian Oancea anunțase de la început că publicația nu va avea o dimensiune stabilă, ci aceasta va varia în funcție de materialele disponibile.

Pentru cei care n-au avut ocazia să participe la evenimentele SF&F ale anului 2017, revista include o serie de materiale unde acestea sunt prezentate. Daniel Timariu vorbește despre RomCon-ul ținut la Râmnicu Vâlcea, Nic Dobre despre prima ediție a AntareSFest-ului de la Brașov, Georgiana Vlădulescu despre al doilea Sci+Fi Fest de la București, iar Vlad Frânghiu despre FILIT-ul de la Iași, unde, anul trecut, literatura SF a avut rezervat un loc.

(continuarea aici)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *