De când am început să scriu la seria Vagabond, am stabilit că luna mai va marca apariția fiecărui volum. Cu primele două romane m-am ținut de promisiune și la fel intenționez s-o fac cu cel de-al treilea. În perioada aceasta mă ocup de ultimele retușuri ale celei mai noi aventuri a lui Dinu Căbulea.
Pentru cei care sunt curioși să afle la ce să se aștepte, iată câteva (mici) detalii. Titlul îl cunoașteți deja, deoarece l-am făcut public de ceva vreme. Este Picătura chinezească (da, metoda aceea de tortură prin picurarea apei pe frunte). Așa cum am anunțat de anul trecut, acțiunea noului volum nu se mai petrece la Alba Iulia, ci în București. Și, dacă în primele două romane Dinu a anchetat niște crime, acum se va ocupa de dispariții. Veți avea ocazia să vă reîntâlniți cu personaje din precedentele povești, dar printre cele cu rol mai important în noua aventură se vor număra: Generalul, Spătarul Mihali, Mișu Man, Bințințan și Anda, fata lui Dinu. A! Și una dintre chinezoaicele apărute în Apărarea siciliană. 😉
Luna mai va marca și o premieră în ceea ce mă privește: prima antologie pe care o realizez. N-am lucrat singur la ea, ci împreună cu buna mea colaboratoare, Teodora Matei, și este un volum ce va reuni 10 povestiri de dragoste. Cum cine-mparte, parte-și face, avem și fiecare dintre noi câte un text acolo. În ceea ce-i privește pe ceilalți opt autori… vă las să mai fierbeți un pic. Vă spun doar că între coperțile volumului se vor găsi autori consacrați, scriitori ce au ajuns pe val în ultima vreme, dar și unii care sunt la primii pași în lumea literară.
Tot în această perioadă lucrez și la o povestire SF dedicată unui proiect despre care nu pot da prea multe detalii momentan. Când va fi posibil, voi zice. 😉
În materie de lecturi, tocmai am început două cărți, scrise de doi autori pe care-i apreciez. Primul este George Cornilă. Nu i-am citit cărțile mai vechi, dar am dat în ultima vreme peste niște povestiri de-ale sale în Revista de suspans și am fost fermecat de talentul de a istorisi. Prin urmare, n-am ezitat să cumpăr cartea lui, Arlequine, apărută la Crux Publishing cu ocazia târgului de carte SF&F Final Frontier. Din ce am citit până acum, sunt în extaz.
Al doilea volum îi aparține lui Florin Purluca, un autor prezent cu multe povestiri în publicațiile autohtone și în cele din spațiul anglo-saxon, coordonator al colecției România sub Asediu de la editura Pavcon. Am citit mai demult povestirea Praf (tradusă ulterior și dincolo), iar acum am ajuns în sfârșit și la romanul omonim, care dezvoltă ideea. Îl am de anul trecut, dar abia acum am reușit să mă apuc de el. Deocamdată, îmi place la fel de mult ca povestirea.
Acestea fiind zise, vă doresc o săptămână minunată și o primăvară însorită! 🙂