Ce-am mai scris, ce mai urmează…

Buuun! Primul lot de scrieri pe anul acesta – cel pregătit pentru târgul de carte SF&F Final Frontier – e gata!
Cartea haosului este un roman aflat la granița dintre young adult și fantasy. Acțiunea lui se petrece în România, mai exact în Sighișoara și împrejurimile acesteia. O fată este găsită moartă, o alta dispare, un avocat este contactat de un om de afaceri extrem de bogat, dar cu obiceiuri ciudate și canini un pic cam lungi, pe străzile orașului începe să hălăduiască o tânără atrasă de dansuri în pielea goală la lumina lunii. Se mai adaugă un grup de fete emo, adepte ale ritualurilor sataniste, un adolescent rebel care nu știe că unele lucruri au niște limite, o polițistă aflată la început de carieră ce trebuie să demonstreze că n-a ajuns în funcție doar pe pile, precum și o creatură umanoidă care habar n-are ce caută în toată povestea asta. Se servește în sânge.
Când penele roșii vor plânge este o nuvelă din universul Frontierei. Acțiunea se petrece la câteva decenii după cea relatată în Ultimul flux. Cei cărora le-a plăcut romanul cu pricina vor avea surpriza să regăsească unele dintre personajele de acolo, dar textul este independent, așa încât poate fi citit și de către „necunoscători”. Păstrând aerul specific universului Frontierei, nuvela relatează încercarea de readucere la viață a unei rase dispărute.
Manuscrisul este o povestire inclusă într-un proiect la care am colaborat cu Daniel Timariu și Teodora Matei. Textele noastre sunt legate între ele, iar al meu prezintă o etapă din viața unui scriitor de literatură SF care constată, cu surprindere, cum cineva îi modifică povestirea la care tocmai lucrează.
Așadar, la Final Frontier vă aștept cu trei povești nou-nouțe care am speranța că vă vor plăcea. 😉
Ce urmează? Păi… trag aer în piept și mă pun din nou pe treabă, pentru că lista proiectele pentru următoarele luni e destul de plină:
– o povestire SF pentru proiectul clubului Antares;
– o povestire SF pentru un proiect în care am fost implicat și despre care nu pot vorbi, deocamdată, dar pare că va fi ceva tare fain. În ceea ce mă privește, mă va scoate din zona de confort, așa că…;
– o povestire hard-SF pentru o promisiune pe care trebuie s-o onorez;
– al treilea roman al seriei Vagabond. Da-da, dragi fani ai seriei, a venit vremea să mă întorc la poveștile cu Dinu. Și, de data asta, lucrurile vor un pic mai dure;
– dacă tot am vorbit despre seria Vagabond, există o povestire a cărei acțiune se petrece între primul și al doilea roman al seriei. A fost scrisă pentru un proiect care nu s-a mai concretizat și acum o voi revizui pentru a o include în altul. Mai multe detalii, la vremea potrivită;
– o povestire romance;. Ei bine, da! N-am crezut că interesul pentru romanțurile mele va cunoaște o asemenea explozie. Așadar, dragi fani, vi se pregătește ceva: o povestire. Nu e suficient? Atunci stați pregătiți, pentru că va mai veni un anunț, tot din direcția asta.
Toate cele de mai sus trebuie să fie gata în perioada martie-aprilie. Așadar, să ambalăm motoarele! 🙂

2 comentarii

  1. Puștoaice emo atrase de ritualuri sataniste e ceva ce nu sună tocmai bine. Nu prea se pupă cele două noțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *