Parfumul Cracoviei se dovedește, la două săptămâni de la lansare, cartea la care am avut parte de cele mai multe reacții. Evident, asta nu poate decât să mă bucure, dar și să mă îngrijoreze. Evident, sunt bucuros că o carte de-a mea suscită atâta interes și, mai ales, că reacțiile au fost, până acum, foarte bune. Pe de altă parte, n-am crezut că genul romance va fi altceva decât un simplu capriciu al editorului, căruia i-am dat curs mai mult din curiozitate și, poate, o doză de orgoliu. Dar, în actualele condiții, mă văd nevoit să-mi reconsider părerea. Și să încep să mă gândesc foarte serios cum îmi voi împărți timpul între SF, crime și romance, începând de anul viitor.
Dacă tot am vorbit despre cea mai nouă carte lansată, să spun câteva cuvinte despre cea la care lucrez acum. De fapt… decât să vorbesc despre ea, mai bine vă invit să-i citiți începutul, care este disponibil pe platforma Wattpad. Și, evident, să-mi spuneți cum vi se pare. 🙂
Am terminat de citit două cărți superbe: Eu 2.0 de Dan Doboș și Tenebre. Labirintul de Daniel Timariu. La prima, recunosc că-mi era dor de stilul autorului, iar faptul că povestirile fac parte din universul DemNet m-a făcut să le apreciez și mai mult. În ceea ce privește Tenebrele, seria asta devine tot mai bună cu fiecare volum. E genul acela la care-și face loc invidia și-mi vine să zic: „Aș vrea să fi scris eu asta!” Bravo, Daniel, dă-i înainte!
Acum m-am apucat de romanul de debut al lui Florin Stanciu, Omnium și, deocamdată, pare exact genul de hard-SF pe care-l ador. Să vedem cum continuă.
Zilele trecute am scris despre Jurnalul unor sentimente, un volum de eseuri ale unei foarte tinere scriitoare, Iulia Cătălina Lazăr. Ce impresie mi-a lăsat puteți găsi aici.
Am decis ca, în coloana din dreapta a site-ului să prezint și evoluția nuvelei din universul Frontierei la care lucrez acum. Titlul de lucru este Restart, dar e foarte probabil că nu va fi cel definitiv.