Ce și de ce aș vrea să cumpăr de la Gaudeamus…

…dacă-mi ajung banii. 🙂

Din păcate, în cazul unor edituri n-am reușit încă să aflu cu ce volume noi vor veni la târgul de carte, așa că nu le-am putut pune în wishlist. Oricum, dacă mai văd pe acolo ceva care-mi atrage atenția voi pune pe lista pentru următoarele achiziții (deși de fiecare dată ajung să cheltuiesc mai mult decât mi-am propus). Lista cuprinde ceea ce vreau neapărat să iau. Pe lângă aceste titluri, mai există unele la care încă nu sunt decis și mă voi hotărî pe loc, pe baza unui impuls de moment. Așadar, să-i dau drumul:

  • Crăciunul care nu a mai venit de Anamaria Ionescu (ed. Tritonic). N-am fost atras de la început de scrierile Anamariei. Dar, încetul cu încetul, am ajuns pe aceeași lungime de undă cu ele, descoperindu-le căldura, savoarea.
  • Tenebre: Labirintul de Daniel Timariu (ed. Tritonic). Prima carte a seriei s-a lipit de mine și o aștept nerăbdător pe cea de-a doua. Foarte probabil că mă voi apuca de ea imediat ce revin de la târg. Mie mi se pare că seria Tenebre are potențialul de a deveni un fenomen literar. Ce aiurea sună! În fine, înțelegeți voi ce vreau să zic. 😉
  • Luna în Orașul blestemat de Dănuț Ungureanu (ed. Tritonic). Am spus și cu alte ocazii – uneori sunt pe aceeași lungime de undă cu scrierile lui Dănuț, alteori nu. Dar ultima carte de-a lui pe care am citit-o, Noaptea în oraș, fără părinți, mi-a plăcut. Și ea, și titlul. La fel cum îmi place teribil titlul acestei cărți.
  • Început de anotimp ploios la Ezary de Marian Truță (ed. Tritonic). Tocmai am terminat de citit Vremea renunțării, de același autor. Și mi-a plăcut. Iar faptul de a-mi plăcea o carte e cel mai bun argument care mă determină să încerc și altceva de același autor. Iar titlul e… mmmmm!
  • Un polițist în spațiu de Nic Dobre (ed. Tritonic). Încă un titlu care mă atrage. Plus că-mi promite exact genul de literatură la care mă aștept de la Nic.
  • Povești din umbră – antologie (ed. Tritonic). În afară de unul dintre autori, ceilalți habar n-am cum scriu. Dar sunt tineri și tocmai de aceea sunt curios ce a ieșit.
  • Pulsar de Liviu Surugiu (ed. Tracus Arte). Am citit prima versiune a unora dintre textele ce au fost incluse în acest volum și mi-a plăcut. Chiar mult.
  • Omnium de Florin Stanciu (ed. Nemira). Aștept debutul acesta de vreo trei ani!
  • Greva păcătoșilor de Florin Chirculescu (ed. Nemira). Omul știe să spună povești faine. E o enciclopedie ambulantă, dar nu una seacă, ci cu iz de vin vechi. Mda, am ajuns eu să vorbesc despre băutură… 😀 Oricum, ultimele discuții cu el m-au fascinat, așa că…

Iată și o parte dintre titlurile la care încă nu sunt decis:

  • Povestiri cu dragoni, antologie de Michael Haulică (ed. Tritonic). Nu mă dau în vânt după fantasy, dar Mike știe să facă antologii foarte faine. Plus că în asta are și Daniel Timariu o povestire. 😉
  • Prea mulți zei pentru un deșert de Doina Roman (ed. Paralela 45). În seria Pragul, autoarea abordează o literatură a absurdului, cu care eu n-am aproape deloc afinități. Vreau întâi să mă lămuresc ce hram poartă cartea aceasta.
  • Secretul regelui nemuritor de M. M. Țara (ed. Crux). Cealaltă carte scrisă de autor în această serie fantasy mi s-a părut promițătoare.
  • Povestiri SF – antologie (ed. Berg). Despre unii dintre autori am mai auzit, dar n-am citit nimic scris de ei. O antologie poate fi un prim contact care să mă lămurească dacă… sau dacă nu.

PS: Dacă nu mă vedeți la Gaudeamus, înseamnă că a citit și soția lista. Și a făcut niște calcule. 😀

7 comentarii

  1. Mulțumesc, Lucian! Adaug eu la lista ta Noir de București și Exit plus 🙂 – în care ai două povestiri minunate!

  2. jumate din antologia cu dragoni e SF 🙂
    ai un link ceva care duce la antologia d ela Berg? că nu găsesc pe site-ul lor decît două cărți, iar antologia nu e printre ele
    mersi

    • Bogdan Lucian Dragoş

      Atunci deja e cu un pas în prima listă. 😀
      N-am link către antologia cu pricina, am văzut doar o postare distribuită de Leila Sandra Coroian în care spunea că volumul se va găsi la standul Expo Book Title. Nu scria unde e apărută cartea, dar pe coperta din imagine am văzut sigla editurii Berg.

  3. Mulţumesc, Lucian. Poate punem de-un barter. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *